Спецакция на граничните ни пунктове, няколко институции са на крак

Спецакция на граничните ни пунктове, няколко институции са на крак Няколко институции започнаха спецакция на граничните пунктове. Действията се осъществяват от служители от Гранична полиция, Главна дирекция „Борба с организираната престъпност” (ГДБОП), Агенция „Митници” и Национална агенция за приходите (НАП), съобщиха от МВР.
Извършва се контрол по създадената организация на работа за нормален пропускателен режим - чрез разчет на силите и средствата; провеждане на ротация на служителите, работещи в рискови за корупция зони или изпълняващи рискови за корупция дейности.
Задачата е недопускане на преминаване на недекларирани стоки, без да бъдат платени дължимите митнически такси и данъци.
Смесените екипи контролират и реда за проверките на преминаващите през гранични пунктове хора и превозни средства. В рамките на превенцията на корупционни практики и злоупотреба със служебно положение проверяващите провеждат вторични беседи с преминалите през митническа и гранична проверка пътници за установяване на евентуални проблеми и инциденти, възникнали при преминаването им през страната.
Операцията се реализира по разпореждане на служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов, съгласувано с Министерството на финансите. Заложената цел е засилено противодействие на контрабандата и други престъпления през държавната граница.
На 4 април вече бившият директор на агенция "Минтици" Петя Банкова беше задържана за 72 часа и обвинена с още трима души за участие в организирана престъпна група за търговия с влияние, контрабанда, подкупи.
16.04.2024, 14:24 часа
267 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha