Сензация в спорта! Една от най-влиятелните личности в света стана българка с помощта на Мартин Харизанов

Сензация в спорта! Една от най-влиятелните личности в света стана българка с помощта на Мартин Харизанов Световната звезда в таекуондото и една от 100-те най-влиятелни личности според BBC Кимия Ализаде получи български паспорт с решителната помощ на народния представител от Враца Мартин Харизанов.
Това означава, че 25-годишната спортистка ще може да се състава за България на предстоящите олимпийски игри в Париж (26 юли – 11 август).
Така за първи път в историята България ще има свой участник на най-големия спортен форум в таекуондото.
Първото изпитание за Кимия като български представител ще бъде европейското първенство по таекуондо, което ще се проведе в началото на месец май в Белград.
Ръководството на Българската федерация по таекуондо в лицето на председателя Слави Бинев изказва огромна благодарност към народния представител Мартин Харизанов и всички институции, които бяха ангажирани с изкарването на необходимите документи. По този начин те показаха, че милеят за българския спорт.
"Българското Таекуондо за първи път ще има състезател на Олимпийски игри. На най-престижния спортен форум на планетата ще ни представя световната звезда в таекуондото и една от 100-те най-влиятелни личности според BBC, Кимия Ализаде. С моето пълно съдействие и с помощта на кмета Калин Каменов, Кимия Ализаде получи български паспорт и вече е натурализирана във Враца. По този начин тя ще може да се състезава за България на предстоящите олимпийски игри, които ще се проведат през август тази година в Париж. Така за първи път в историята на родното таекуондо, България ще има участник на най-големия спортен форум. Милея за българския спорт и съм горд, че успях да дам своя принос за това Кимия да покаже своето майсторство и да се състезава за България. Тя е уникален човек и съм сигурен, че ще послужи за пример не само на таекуондистите, но и на всички млади хора, които вървят по пътя на спорта и себеразвитието, и странят от криворазбраните модели в обществото", коментира в личния си профил във фейсбук Мартин Харизанов.
18.04.2024, 19:47 часа
2835 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha