Правителството: Няма пряка военна опасност за страната ни

Правителството: Няма пряка военна опасност за страната ни Правителството и премиерът Димитър Главчев са в непрекъсната координация с ресорните ведомства и службите за сигурност във връзка със ситуацията в Близкия изток, съобщиха от правителствената информационна служба.
Към момента няма пряка военна опасност за страната ни, допълват оттам. 
Правителството има готовност за евакуация на български граждани. 
Служебният кабинет следи с повишено внимание обстановката от миналия уикенд, когато Иран атакува Израел в десетки ракети и дронове.
Тази сутрин световни агенции съобщиха за нанесени удари срещу Иран. Американски служители твърдят, че Израел е отговорен за атаката. Оттам нито потвърдиха, нито отрекоха атаката.
Експлозия е била чута северозападно от иранския град Исфахан рано сутринта. Това се е случило близо до международното летище на града. Полетите над няколко града бяха спрени.
По-късно иранските официални медии съобщиха че в 3:30 ч. българско време са свалили три дрона близо до военното летище в Исфахан. Няма данни за ракетен удар, нито за нанесени щети. Иран не потвърждава дали атаката идва от Израел. 
Исфахан е третият по големина град в Иран. Провинцията е дом на голяма военновъздушна база, голям комплекс за производство на ракети и няколко ядрени обекта. В Исфахан се намира и част от комплекса с ядрената програма на Иран, но няколко агенции подчертаха, че ядрените обекти не са засегнати и няма опасност, свързана с тях.
В събота Иран нанесе широкомащабни удари по Израел с дронове, крилати и балистични ракети. Все още не е ясно дали тази сутрин Израел е отговорил на атаката, както се закани, но е твърде вероятно това да е така.
19.04.2024, 09:54 часа
161 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha