Община Берковица скочи на АПИ: Не отваряйте „Петрохан“ за ТИР-овете

Община Берковица скочи на АПИ: Не отваряйте „Петрохан“ за ТИР-овете Община Берковица скочи на Агенция „Пътна Инфраструктура“, научи агенция BulNews. Поводът е намерението да пуснат ТИР-ове по прохода „Петрохан“.
Припомняме, че вчера на сайта на АПИ за обществено обсъждане са публикувани проектите на заповеди за временна организация и безопасност на движението при новото затваряне на международен път Е-79между Мездра и Ботевград. Там е посочено, че един от обходните маршрути за МПС над 3.5 тона е път II-81 в посока Монтана – София през проход „Петрохан“, до въвеждане на зимно поддържане.
Община Берковица е категорична, че трафикът в участъка и в момента е засилен неимоверно, а предпоставката за инциденти и поражения върху пътя, който минава през прохода „Петрохан“, са огромни.
„Считаме, че не е целесъобразно използването на така натовареното трасе, което ще създаде огромни затруднения, неприятности и ще възпрепятства контрола на засиления мигрантски натиск през този участък“, пишат още от община Берковица.
Тя призовава гражданите да изразят своето мнение и становище на сайта на АПИ или с имейл до администрацията. 
 
26.04.2024, 13:11 часа
6930 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha