Наградиха победителите в конкурс за рисунка и есе в община Чипровци

Наградиха победителите в конкурс за рисунка и есе в община Чипровци На 28 април на площад "Чипровско въстание" заместник-кметът на Чипровци Петко Петков награди победителите в конкурса за рисунка и есе на тема: "Живеем заедно и хармонично". 
В конкурса се включиха ученици от ОУ ,,Петър Парчевич“, гр. Чипровци. Компетентно жури, в лицето на  Владислав Тодоров, Силвия Иванова и Цветомира Димитрова, извърши оценка на получените творби. За рисунка на първо място се класира Елена Нанова, на второ място Адриана Ангелова, и на трето място Юлия Павлова. За есе бяха наградени Пламена Бисерова на първо място, Мирела Динева на второ място, Мериян Каменова на трето място. Всички участници получиха грамоти и малки подаръци. 
Конкурсът е реализиран в изпълнение на Дейност 7 от проект №BGCULTURE-3.001-0040-C01 „Подобряване информираността за изкуства и култура на ромите в община Чипровци” по програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.
Проектът “Подобряване информираността за изкуства и култура на ромите в община Чипровци” има за цел да насърчи интеграцията на ромската общност в община Чипровци и да работи за преодоляване на стереотипите чрез културни дейности – сътрудничество и обмени, откриването и насърчаването на таланта от най-ранна детска възраст, да стимулира интереса и професионализацията на културната активност и да предложи нови възможности за ромската общност. 
Проектът се изпълнява от бенефициента Община Чипровци и проектния му партньор танцова група Спорид.
30.04.2024, 11:09 часа
130 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha