Руските служби убиха предполагаем замесен в терористичния акт край Москва

Руските служби убиха предполагаем замесен в терористичния акт край Москва Агент на украинското военно разузнаване, който подготвял терористични атаки в Русия, е бил ликвидиран близо до скривалището си в Ленинградска област, а преди това Федералната служба за безопасност е опитала да го задържи в Московска област. Според разузнавателните служби той е планирал серия от терористични атаки в Русия, включително срещу обекти на Министерството на отбраната, предаде РИА.
Предполага се, че ликвидираният Николай Сурнов е замесен в терористичната атака в Crocus City Hall Николай Сурнов. Той е е напуснал Русия веднага след обявяването на частична мобилизация през 2022 г., съобщиха негови познати.
След атака се появи информация за един от обвиняемите по делото, който е избягал. Ръководителят на градския окръг Чехов Михаил Собакин обяви на 10 април, че в гграда е в сила план "Сирена" . Така той отговори на съобщенията в редица канали в Telegram, „че съучастник на терористите“, които нападнаха залата на 22 март, се укрива на територията на Чехов.
Убитият Николай Сурнов преди това е бил ръководител на гаражната кооперация Стрела-2 в Королев, Московска област. Членове на кооперацията, разпознали го по снимка, разказаха, че той е работил там и като механик, специализиран в японски автомобили.
„Беше добър майстор, идваха при него и през нощта, и през деня. Беше нормален", каза един от събеседниците на агенцията.
"Казаха, че е отишъл някъде в Литва“, каза друг познат на Сурнов, собственик на съседен гараж, пред РИА Новости.
ФСБ съобщи, че мъжът е в Литва. Според службата той е пристигнал в Московска област от Литва през март 2024 г. На страницата на съпругата на Николай Ирина Сурнова във Facebook Вилнюс е посочен като нейно местожителство. На друга страница мястото на пребиваване на Ирина е посочено като град Королев.
Според запознати информацията за участието на Сурнов в терористичната атака и подготвяната диверсия е била изненада, тъй като не е забелязано нищо подозрително около обвиняемия.
05.05.2024, 12:41 часа
229 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha