Цветанов остана сам, няма с кой да се бори за властта

Цветанов остана сам, няма с кой да се бори за властта Партията на напусналия през 2020 г. ГЕРБ Цветан Цветанов - "Републиканци за България", няма да участва на парламентарните избори на 9 юни.
Въпреки че бившият вътрешен министър се регистрира за вота, сега от партията съобщават, че не намират отговорни и искрени партньори. 
"Знаем, че този момент ще дойде. ПП "Републиканци за България" няма да участва в предстоящите парламентарни избори, които ще се проведат на 9 юни нито самостоятелно, нито в коалиция", обясняват оттам. 
От партията допълват, че през последните няколко години евроатлантизмът се е оказал оправдание за формирането на мнозинства в българския парламент и възможност за прикриване и покриване на много нередности.
"Причината за разваляне на съдружието е нежеланието да се носи политическа отговорност за лошото финансово състояние на държавата, всички проблеми около „Турски поток“, „Боташ“ и „Лукойл“. Липсата на реална политическа воля за истината по случаи като „Нотариуса”, „Осемте джуджета” и фалита на КТБ ще задълбочава политическата криза и ще укрепва задкулисието в управлението на България", пишат от "Републиканци за България". 
Според тях се разчита на размиване на тази отговорност с предизвикване на поредните предсрочни парламентарни избори.
От партията на Цветанов добавят още, че "променящите" партии са влезли в капана на "системните" и са сключили явни сделки за власт - "приеха назначението на Борислав Сарафов за и. ф. главен прокурор" - дава пример бившият министър. 
07.05.2024, 16:11 часа
796 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha