Купеният вот под прицел: МВР, ДАНС и прокуратурата съвещават

Купеният вот под прицел: МВР, ДАНС и прокуратурата съвещават Провежда се национално съвещание по инициатива на МВР, заради предстоящите избори 2 в 1. Под прицела на МВР ще бъдат криминално проявени лица, местни лидери, тартори, заложни къщи и лихвари. Започват проверки по места, известни с купуване на гласове.
Заради критиките Калин Стоянов обяви, че ще докаже, че МВР е деполитизирана система.
„Всякакви опити за внушения в друга посока ще покажат своята несъстоятелност. Няма да толерирам никакво политическо заиграване“, подчерта служебният министър на вътрешните работи.
Организацията за дейността на МВР в периода на подготовката и произвеждането на изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за Народно събрание, взаимодействието и координацията с прокуратурата и ДАНС по отношение постъпването на сигнали за престъпления срещу изборните права на гражданите, приложението на Географската информационна система в изборния процес са сред темите, които ще бъдат обсъдени на съвещанието.
Близо два пъти е нараснал броят на образуваните досъдебни производства, свързани с местните избори през 2023 г., в сравнение с вота през 2019 г., съобщиха от МВР след последните местни избори.
 
10.05.2024, 15:00 часа
142 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha