Ремонтират основно 12 улици в Монтана

Ремонтират основно 12 улици в Монтана

Започват строителните работи за основен ремонт на 12 улици в Монтана, съобщи кметът Златко Живков. Сред тях са две от основните – булевард „Трети март" и „Свети Климент Охридски". И 12-те са разкопани за смяна на тръбите от водната система на града. Затова ще получат напълно нова асфалтова настилка.
Започва и ремонтът на 13 улици в селата на общината. Всичките имат нарушена настилка след наводненията, причинени от дъждовете през миналата година. Най-много – 8 улици, ще бъдат асфалтирани в село Благово. Нова настилка ще има по две улици във Винище и по една – в Клисурица, Смоляновци и Сумер.
В Сумер ще бъде направена нова подпорна стена на реката, тъй като старата е отнесена от придошлата река. За възстановяване на селата след наводненията общината си е осигурила 1,2 млн. лв. от междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане при МС.Най-много от средствата – 460 000 лв., ще бъдат вложени за възстановяване на разрушената инфраструктура в село Смоляновци.
Строителни работи започват и в село Николово. В него ще бъде подменен водопроводът и изграден газопровод.
 

16.04.2015, 12:18 часа
1287 1
Коментари

До кмета на Враца-Н. Ив

16.04.2015, 13:01 часа
А нашите улици, кога?! По-голям град, с повече улици и кво-миналата година направи 5-6 улици и това беше...а крайречния булевард, В. Кънчов(целия) и т.н. ами десетките по-малки улици по центъра?! КОГА?!?
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha