Миро Комитски се срещна с Ивайло Калфин

Миро Комитски се срещна с Ивайло Калфин

Заместник областният управител на Враца Мирослав Комитски участва в работна среща на вицепремиера и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин с местните структури на трите агенции към Министерството – „Бюро по труда“, дирекция „Социално подпомагане“ и Областна инспекция по труда.
На срещата бяха обсъдени проблеми по прилагането на стартиралите и предстоящи да стартират програми за заетост – Схема „Младежка заетост“ по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ и програма „Обучение и заетост на продължително безработни лица“. Акцент в обсъждането беше стартирала на 25 май втора процедура по схема „Младежка заетост“, която ще осигури стаж и обучение на работното място на младежи на възраст до 29 години включително. Процедурата по одобряването им се извършва текущо, за разлика от предишния прием, с цел да се избегне забавянето при подбора и оценката. Работодатели от реалния сектор могат да подават заявки за свободни работни места до края на годината или до изчерпване на финансовия ресурс по схемата.
На срещата стана ясно също, че в програмата „Обучение и заетост на продължително безработни лица“, за която в момента е отворена процедура за подаване на документи от работодатели, срокът за подаване на заявления за участие е 29 май.
С директорите на дирекциите „Социално подпомагане“ бе обсъден предстоящия прием на молби за отопление на социално слаби лица.
В хода на заседанието бяха дадени конструктивни мнения и препоръки от директорите на Бюрата по труда в област Враца за изменение на нормативната уредба, която е свързана с опростяване на процедурите на наемане на безработни лица от страна на работодателите.
От своя страна министър Калфин пое ангажимента да разгледа и обсъди поставените въпроси с експерти от своя екип.
 

26.05.2015, 13:35 часа
5677 6
Коментари

26.05.2015, 21:45 часа
Много противна физиономия има тоя Миро Комитски.

клоун

26.05.2015, 21:18 часа
Абе тоя Миро дали въобще е в час!А иначе срещата със сигурност е била преливане от пусто в парзно.

цирк врачански

26.05.2015, 21:13 часа
И какво каза на калфата като се срещнаха? "-Аз съм много смешен паршутист,ама стрина Малина е по-смешна от мене!"

26.05.2015, 17:09 часа
И какво, като се е срещнал???

---

26.05.2015, 15:39 часа
Ма какъв е тоя Комитски ? Голям смешник бе .

гражданин

26.05.2015, 14:35 часа
В Криводолска община кмета вече прибира по 50 лв за назначаване по програмите,за които Калфин говори
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha