Тежка корупция във Враца! Ще ги докопа ли Бойко Борисов

Тежка корупция във Враца! Ще ги докопа ли Бойко Борисов
“Всеки от вас носи отговорност. Всяка организация трябва да е толкова чисто кристална, че темата за корупция въобще да не стига до мен. Вие прекрасно си знаете по места къде какво обществото не би приело. Няма да го правите, край! Защото, ако докопам някого от вас, милост няма! Пощада за никого няма да има, да го знаете.”
                                                                                                                      Бойко Борисов
 
Симптоми за тежка корупция надушиха репортерите на информационна агенция BulNews.bg. Оказа се, че покрай дискусията около закупените трошки, които трябва да заменят за минимум месец тролеите по улиците на Враца, е минала далаверка, която отново е напълнила джобовете на Ники Турчето.
Миналата сряда репортер на медията поиска от управителя на „Тролейбусен транспорт“ Николай Вълков информация къде ще зареждат гориво тези автобуси. Така стана ясно, че петте летищни рейса и двата микробуса ще използват услугите на „Ник Ойл“, без за това да е обявяван конкурс, обществена поръчка, търг или да е проведена каквато и да е процедура за избор на бензиностанция. Попитан защо при наличието на 10 бензиностанции в града е избрана точно тази на Ники Турчето, Вълков поиска да му звъннем в четвъртък следобед, за да ни даде повече информация. В уреченото време отново му позвънихме, но не му беше удобно да говори и отложи разговора за петък. В петък вече не вдигаше телефона си, а след като видя кой го търси, направо го изключи.
На практика това е тежък случай на корупция в общинската администрация и общинските фирми. Няма как по друг начин да бъде определено поведението на управителя на „Тролейбусен транспорт“ ЕООД, който се скри като мишок и не успя да измисли правдиво обяснение за действията си. Николай Вълков е прекалено сгънат в кръста, за да направи каквото и да е във фирмата, без одобрението на кмета на града. Точно този мушмурок няма как да реши на своя глава да изпрати автобусите да зареждат при представителя на задкулисието Ники Турчето, без преди това да направи процедура по избор на най-изгодните условия. Сигурното е, че цените на неговите бензиностанции не са най-ниските във Враца, но това очевидно не притеснява по никакъв начин управителя на затъналата в дългове общинска фирма.
Този случай е поредното доказателство, че слуховете за топли връзки между Калин Каменов и Ники Турчето са истина. На този етап не е ясно с какво скандално известния бизнесмен държи кмета на града, но е факт, че след общинските избори и идването на ГЕРБ на власт няма нито едно решение на общинската управа в ущърб на представителя на задкулисието. Редовни посетители на ресторант „Хемус“, където е цитаделата на Ники Турчето, дори стигат и по-далеч в твърденията си, като разказват, че бизнесменът се държи като началник с Калин Каменов.
По този повод информационна агенция BulNews.bg  любезно ще уведоми лидера на ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов какво се случва в управлявания от неговата партия град Враца. Така ще стане ясно дали думите му на форума на ГЕРБ в неделя са сериозно намерение или поредния фишек за пред медиите. Дано да ги докопа…
За врачанската общественост остава „удоволствието“ да стои мълчаливо наведена пред финансовата мощ на Ники Турчето и докато те се прибират с празни джобове вкъщи, напористият бизнесмен ще продължава да трупа пачки на техен гръб. Вероятно повечето хора във Враца изобщо не се интересуват, че тези дни Ники Турчето си купи къща и в Австрия…
19.04.2016, 08:30 часа
12004 10
Коментари

Пешо

28.05.2017, 18:30 часа
Питайте за Николай Вълков в ДАЙ ще излязат интересни факти.

метлата

28.05.2017, 18:30 часа
Какъв премиер бе, изядоха България! Затворена система се отваря с БУНТ - МИРЕН И ВСЕНАРОДЕН. Но след 25 г. измама САМО най-радикална СМЯНА НА СИСТЕМАТА може да вдигне цял народ. Не за „оставка” и пореден овчар-спасител-въздухар, а за най-силни ПРАВА ДА РЕШАВАМЕ САМИ нещата, когато избраните да ни служат ни предават. Освободители няма! МЕТЛАТА си ти! ВЛАСТТА си ти! http://grajdanskapeticia.com/pview.aspx?pi=BG31612 / Инструменти на свободата: http://freeinf.wix.com/edname4ta#!--/cxxt и как се вземат http://freeinf.wix.com/edname4ta#!-/cmeo

До запознатия

28.05.2017, 18:30 часа
Всички коли на общината зареждат на Петрол, от много години, Турчето го обичате отскоро!

Запознат

28.05.2017, 18:30 часа
Общината има договор за доставка на гориво с "Ник Ойл" още от 2014г. А тогава кметът беше Николай Иванов така, че не се упражнявайте напразно.

Клани Клайн

28.05.2017, 18:30 часа
И кафенца, и фафлички, и кебапченца, и всякакви търговийки скоро очаквайте на Леденика - благодарение на лакомите герберчета, които не изтърпяха срока, а веднага налазиха апетитния обект!

Към боклуците

28.05.2017, 18:30 часа
Престоиски си е платив в София. Грозданов си е платил, Румен Младенов си е платил. Всички си плащат а ГЕРБ гони мухите на село и ще бори корумпираните си другарчета. ХАХА. Турчето си реди далаверките, кмета му слугува. Бузов си пише. И? Едно нищо. Бойко нищо нчма да направи, докато тази сган корумпирана е по канцелариите във Враца и лапа държавната пара.

Petroff

28.05.2017, 18:30 часа
Да го попитате също,знае ли Цвъ Цвъ и Ник Коц колко пари откраднаха от общината? Как някой бивши кметове от тяхната партия се опитаха да ги спрат,но затова бяха свалени кандидатурите им?

Аз!

28.05.2017, 18:30 часа
Абе, кмете, кога обявихте конкурс и кой го спечели да продава кафе и фафлички на Леденика. Това не беше ли по европроект без право на търговска дейност за определено време?

гошо

28.05.2017, 18:30 часа
Този с очилцата дойде от ДАИ/прочутата хранилка/ до оглави тролейбусният транспорт за два пъти по-малка заплата, също като кмета. Проверете кой плаща скъпите квартири на квартирантите и ще разберете каква е врътката! Бойко може да не знае, но Кръстника едвали!

Възмутен гражданин

28.05.2017, 18:30 часа
Да се намеси Премиера!!!!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha