Ново 20: Бащата, който вилня в школо в Лом, не бил посягал на учители

Ново 20: Бащата, който вилня в школо в Лом, не бил посягал на учители Пълна мистерия обхвана поредния случай на проявена агресия в българско училище. Вчера бе съобщено, че в понеделник учители от СОУ „Отец Паисий” в Лом са станали жертва на побеснял родител. Рано сутринта бащата Асен нахлул в школото в ромския квартал на крайдунавския град без разрешение от охраната и ръководството на учебното заведение и предизвикал конфликт с учители, посягал да ги удря, заплашвал и ги обиждал в присъствието на други учители и ученици.„С действията си А.Ц. грубо нарушава обществения ред и учебния процес, показвайки явно неуважение към институциите и незачитане законите на страната“, се казва в прессъобщението на областната дирекция на МВР в Монтана. 
Децата от 1-ви клас, станали свидетели на екшъна, разказват, че таткото ударил класната в корема. Близки на агресивния родител обаче твърдят, че Асен не е удрял никого, съобщава bTV. Нападнатата класна - Клара Петкова, която е бивш депутат на НДСВ, отказва да говори по случая. 
Директорът на школото заяви, че родителят е пуснат свободно в училището и не е имало физическо насилие, а само пререкание. „Взети са показания от всички свидетели на инцидента. Всички казват, че не е имало насилие”, заяви тя. По думите й детето е редовен ученик. Отсъствал е за няколко дни от училище и родителят е искал да попита класната какъв документ трябва да представи, за да бъдат извинени отсъствията му. 
Бащата е осъден по бързата процедура, глобен е с 200 лв. 
20.04.2016, 08:37 часа
3828 5
Коментари

Petia Daskalova

28.05.2017, 18:30 часа
Директорката достойно си защити училището , а най- вече - колегите си... Каза си всичко, а от телевизията търсеха под мухата слон. Да, в училището има много цигани, ама то къде ги няма вече. И такива неща, за съжаление, стават вече в почти всички училища,..

Жител на горе посочения квартал

28.05.2017, 18:30 часа
Много се извинявам, но това не е ромски квартал. Там всъщност не живеят роми . Вярно, че в училището се напълни, но това не дава основание да се нарича "ромски квартал". Автора да проверява преди да пише моля

Лом

28.05.2017, 18:30 часа
След няколко години днешните ученици-свидетели на побоя, ще станат родители. Те вече знаят, как да се отнасят с учителите- бой, бой до посиняване, нали имат пример от своите родители.Да му мислят учителите, щом си мълчат- да ги трепат циганите.

Мъкаааааа

28.05.2017, 18:30 часа
Бившият депутат К.Петкова отказала коментар. То бива липса на лично достойнство, но подобно мълчание е непонятно?! Някакъв примат бие учител, учителя не коментира. Тази жена напълно е изгубила уважението си в очите на децата. Ако въобще е имало такова. Абе...политик....

Diqna Ivanova

28.05.2017, 18:30 часа
Все съм виждала негоден директор , но като тази госпожа , която не успя да каже нищо тази сутрин по национална медия, не бях виждала!!! Как може директор да прикрива циганите не разбирам , тя или не разбира въпросите , които й се задаваха или трябваше да й се зададат на някакъв жаргон , защото тя говореше само на такъв! Дано няма други такива "капацитети" по училищата ни , защото е жалко за децата ни!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha