Борко Сержанта нарита кмета на Враца

Борко Сержанта нарита кмета на Враца  Областният председател за Врачанско на Движението за права и свободи /ДПС/ Борислав Банчев снощи нападна с огнени слова кмета на Враца Калин Каменов, видя BulNews.bg. На стената си в личния профил в социалната мрежа фейсбук залязващият политик е качил текст, в който остро критикува готвеното увеличение на заплатата на градоначалника.
Любопитното в случая е, че Борко Сержанта не може да прочете този текст, камо ли да го напише. Стилът на писане на тази позиция силно напомня този на Модерната Валя Кръстева. Вероятно в екипа на Калин Каменов вече знаят, че тази госпожа тъче на два стана и както ходи в централата на ГЕРБ, така посещава и офиса на ДПС. Резултатът от тези совалки е видим в материалите срещу кмета на града, които Банчев публикува като собствена позиция и в един Модерен сайт, в който пък редовно овлажняват задните части на Калин Каменов. Братята роми са измислили слоугана, че „Гладът е по-силен от тока“…
Безспорното е, че публикуваната позиция е добра и затова информационна агенция BulNews.bg ще я качи и в своята платформа. Обществото във Враца не иска да приеме за нормално това, което предлагат Калин Каменов и неговият сборен екип, въпреки мощното медийно облъчване, за което обаче колегите получават жълти стотинки, в сравнение с предложените 2 400 лв. като нова заплата на кмета.
 
„Пир по време на чума...
Когато ни победят, губим битката или войната, но когато изобщо не се борим, това е провал.
Живеем в едно особено време...Време на хаос и безправие. Време на подменящи се ценности. Време, в което всеки се моли в храма, а обругава всичко свято на улицата.... Смелчаците, бунтари живеят само във ФЕЙСБУК и не смеят да се мръднат от там. На фона на това време, някъде там, в далечния и забравен от държавната власт Северозапад, "кипят" усилени реформи и се коват "смели" управленски решения!
Да, колкото и да не Ви се вярва, става въпрос за град Враца. Докаран със шейната на Дядо Коледа, няколко месеца преди Коледа, младият и амбициозен кмет на Враца не спира да изненадва врачани и да им вдъхва увереност в това, че не знае къде е попаднал и какво управлява.
И докато в рамките на предизборния маскарад се говореха гръмки слова от хора, "обичащи" Враца, за това как ще се възроди този град като балкана, древен и млад, то няколко месеца след изборите обещанията и тяхното приложение влизат в остро противоречие.
Доказателствата са много, но да посочим само някои от тях...всъщност фундаменталното - бюджет на Община Враца за 2016 година. Думите, които бяха използвани като молитва от кмета на града, бяха "оптимизация", "съкращаване", "промени", "нова визия" и пр. И думите станаха факт - беше оптимизиран бюджета на ДКТ Враца (от 90 000 на 80 000), на Държавна симфониета - Враца, на Младежки дом - Враца и на още няколко институции. Нещо повече - скандално и същевременно неадекватно беше увеличен данък смет, който достигна 20 000 лв. за Читалище "Развитие" - Враца. Не се посвениха да вдигнат почти двойно и таксите в гробищния парк. И всичко това бе изпълнено с решението на бездушните съветници от ПП ГЕРБ.
И ако гореизложеното се приемаше от врачанската общественост с леко разочарование, но увереност в светлото бъдеще, то последното предложение на екипа на Калин Каменов, достигна върха на наглостта. Вероятно се чудите за какво става въпрос...отговорът е много прост - по предложение на г-жа Нина Дакева и с оглед огромната натовареност и ангажираност на кмета на Община Враца, заплатата на градоначалника трябва да бъде повишена. По този начин Калин Каменов ще получава месечно възнаграждение в размер на 2400 лв., заради своите апостолски ангажименти. Това щеше да е смешно, ако не беше толкова тъжно, тъй като с повишаването на заплатата на кмета на общината, се повишава и заплатата на 37-те общински съветници.
Уважаеми съграждани, обръщам се към Вас с молба да бъдете „търпеливи”, въпреки предложението на кметския екип...Мотивирам се с това, че кметът на Враца го заслужава по най-малко три причини :
1. Върна се в родния си град, след 15 годишно отсъствие и реши, че иска да го управлява и да го...възроди, прероди, преоткрие и каквото там се сетите;
2. Апостолските му ангажименти, а именно - непрестанно да бъде в София, изискват разходи...поне за гориво;
3. И не на последно място - за няколко месеца, той направи толкова за нашия град, колкото никой кмет до този момент не е могъл да направи през целия си мандат !
Дерзайте и както е казала Мария-Антоанета : "Като нямат хляб - да ядат пасти!"...
Дано след мандата на Каменов с любезното съдействие на общинските съветници от ГЕРБ и Реформаторите, Врачани не заприличат на дервиши от бедна енория.“
21.04.2016, 10:43 часа
10009 6
Коментари

банчев

28.05.2017, 18:30 часа
Борето е гладна пиявица без капка морал. Долен, безскруполен алчен тип.

Au

28.05.2017, 18:30 часа
Този кмет е безполезен.Да оправи улиците,защото хората си изпочупиха колите в дупките.Само седи и нищо не прави.За какво ли гласуваха олигофрените за такъв?

ВРАЦА

28.05.2017, 18:30 часа
Ухааа, то у Враца и кмет имало. Е къде го бре що тогава сичко се руши и нищо не се прави, аааа да не е от новата комунистическа партия с вожд Винету. Еее тогава бог до го прости тоя град

врачанина

28.05.2017, 18:30 часа
който и да ще да го е писал кмета трябва да има морал и да откаже това увеличение

Sar

28.05.2017, 18:30 часа
Бузов, това не е стила на Валя Кръстева, пък и тя тъче на повече от това стана, нищо че не си забелязал това. Писанието силно вероятно е дело на Кирил Луканов, който обслужваше Сержанта по време на изборите и може от нескопосаните опорни точки на Банчев да спретне нещо като за четене.

DIDI

28.05.2017, 18:30 часа
Няма значение кой го е писал, истината е една - този кмет минерал е срам и позор за Враца. Такова управленско безсилие и арогантност не е имало. Уважаеми общински съветници, осъзнайте се и не гласувайте всяка прищявка на този шебек! Ако има малко мъжественост в него(съмнително е) би се разпоредил да бъде изтеглена тази докладна и да не се разглежда на предстоящата сесия.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha