Истината за провала на „Ботев“ /Враца/. Без пудра и грим!

Истината за провала на „Ботев“ /Враца/. Без пудра и грим! Това, което очакваха повечето футболни фенове от Враца, които не носят розови очила, се случи. Точно на Разпети петък отборът на „Ботев“ бе разпънат насред стадион „Христо Ботев“ от основния си противник във „В“ Северозападната аматьорска група -„Етър“ /Велико Търново/. Гостите от старата българска столица изнесоха футболна лекция на домакините от Враца и сложиха край на празничните дитирамби колко силен отбор бил „Ботев“. Така 5 кръга преди края на шампионата „Етър“ отвори шампанското, а за врачани остана удоволствието и през следващия сезон да се доказват сред селските отбори в Северозапада.
За съжаление информационна агенция BulNews.bg много отдавна започна да получава любопитна информация, свързана с гръмките победи на „Ботев“. Не ги публикувахме само за да не бъдем обвинени, че насаждаме напрежение в отбора, но знаехме, че времето за огласяването им наближава.
Преди това обаче трябва ясно да кажем кой носи пълната отговорност за проваления сезон на врачанския футболен отбор. Без никакво съмнение това е председателят на управителния съвет на „Ботев“ Калин Каменов. Преди да пристигне в града, врачани имаха отбор, който мачкаше с великолепна игра и треньор като Атанас Джамбазки, който знае какво прави във футбола. Веднага след общинските избори новият кмет реши да изгони спортно-техническото ръководство и тези футболисти, които настойчиво защитаваха треньорите си. Тогава Калин Каменов се държеше като младо петле в стар кокошарник и искаше на всяка цена да покаже кой кара влака. След два месеца на бунтове и отворени писма от доказалия се тим останаха само трохи, които бяха подхвърлени на треньорския тандем Николай Тодоров-Кайзера и Георги Станков. Кайзера е един от легендарните футболисти на гранда „Левски“, но като треньор има интелект на празен пепелник. Станков да ме прощава, но е такъв специалист, че може би точно за такива като него врачани са измислили звучното „абич“. Доведени бяха и играчи които светеха с имената си, но бяха ефективни като неонова реклама, поставена на картонена къща в градски гробища.
Още след нова година в града се заговори, че Калин Каменов е поел поръчка от кръстника си Цветан Цветанов да разбие силния „Ботев“, за да влезе „Етър“ в „Б“ група. Все пак Цветанов е народен представител от Велико Търново, а и не е човек, на който да можеш да откажеш…
След гръмкия провал на Разпети петък самият Калин Каменов призна, че през пролетта „Ботев“ не е играел добре:
„Когато поехме ръководството на клуба бе ясно, че съперникът от „Етър“ има 14 сигурни победи и само успех в директния мач ще ни гарантира първото място. За съжаление това не се случи, а още по-неприятното, е че в голяма част от мачовете тази пролет на терена не се видяха така желаните от мен, ръководството и феновете Ботевска воля и Ботевски дух“.
И за да се изпусне „парата“ сред врачанската спортна общественост, два дни след срамната загуба Каменов уволни некадърниците, които самият той доведе в отбора. Твърде късно!
Сега пред феновете настоящите шефове хвърлят обещанията, че щели да инвестират в собствената си школа. Това е откровена лъжа, тъй като и в момента има юноши, които достойно биха носили екипа на родния си „Ботев“, но са натирени от същото това ръководство да играят по селските терени във Врачанско. Нима хората са забравили, че първото нещо, което Калин Каменов направи след вписването си като председател на УС, бе да изгони врачанските деца от отбора?! През пролетта имаше дори мачове, в които нито един местен талант не бе вписан в тимовия лист!
И сега е времето за най-интересното! Още след мача в Левски, където „Ботев“ победи като гост с 2:0, след трудно първо полувреме при 0:0,  в редакцията на BulNews.bg се обадиха информирани хора, които ни молеха да зададем публично следния въпрос: Вярно ли е, че когато пристигнали на гара Левски фактор в клуба е имал в себе си 7 000 лева, а си тръгнал от стадиона без тях? Прост въпрос, на който би трябвало да се даде още по-прост отговор.
След невероятната, изумителната, шампионската игра на стадиона в Севлиево, където „Ботев“ бе пометен през първото полувреме, но в стил „Ливърпул“ обърна мача от 0:2 до 3:2, отново ни молеха да зададем публично следния въпрос: Вярно ли е, че след победата над коравия отбор на Севлиево, в съблекалнята на „Ботев“ е влязъл фактор в клуба и се е обърнал към момчетата с думите “Не се радвайте толкова, защото премията за победата отиде в другата съблекалня“?
Ние не знаем дали тези въпроси са основателни и какво би станало, ако се намерят хора, които сензационно да отговорят с „Да“, затова оставяме на читателите и институциите сами да търсят истината. Не е ли време обаче верните фенове на отбора да научат дали са ходили на мачове или на спектакли на цирк „Клани“? Да не се окаже, че спонсорските пари от Атомната, вместо да се инвестират във футбола във Враца, изтичат към отборите в Северозападната аматьорска група с цел безсмислено трупане на точки и правене на имидж?
До края на шампионата тимът ще бъде воден от спортния директор Димитър Мутафов и легендата на врачанския футбол Тодор Гарев. Мутафов имал опит като треньор в "Чепинец" /Велинград/ и "Сливнишки герой" /Сливница/. Представяте ли си какъв „опит“ има този анонимник Мутафов и в какви отбори се е „доказал“?! „Чепинец“ и „Сливнишки герой“… Такава гавра със славния някога „Ботев“ никой не си е правил!
Врачани никога не трябва да забравят едно: По времето на ГЕРБ и техен кмет любимият им клуб бе разбит като айран за махмурлук! Така бе сложен край на единствената им радост в този пропаднал град! ГЕРБ обрече хората тук да живеят сред дупки по пътищата като след бомбардировка, бедни като църковни мишки, обезверени като жители на Освиенцим, но верни до ГРОБ на партията!
Врачани не трябва да забравят и още нещо: През 2011 г. тогавашният премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов публично обеща по време на 90-годишния юбилей на „Ботев“, че скоро на стадион „Христо Ботев“ ще бъде поставено светлинно табло и ще бъде изградено осветление.
Днес вече е 2016 година. Премиер отново е професионалният лъжец Бойко Борисов. На стадиона във Враца няма осветление, няма и светлинно табло. Няма и отбор…
04.05.2016, 10:01 часа
10637 13
Коментари

do kmeta

28.05.2017, 18:30 часа
KMETE,kolkoto i da me boli za BOTEV,6te ti predloja; OPRAVI STADIONA! samo na 100 km. sme ot SOFIQ? Ob6inata 6te izkarva ludi pari ot naem....,eto ti izdrujkata na otbora... ima6 li menidjuri i marketing spetcialisti ili samo LAPA4I ima6???

toko

28.05.2017, 18:30 часа
OK.mnogo to4en komentar...i kakvo pravime.....davaite predlojeniq aide,i nqmame zaqvka za VIS6ATA liga???? NALI bqhme ERBAP KMETE????????????

Ботев!

28.05.2017, 18:30 часа
Останалата част от историята я знаем

Ботев!

28.05.2017, 18:30 часа
При ГЕРБ имаше отбор в А Група. Отбор, срещу който губеха точко всичко водещи отбор в А Група. Отбор с една от най-високите посещаемости в А Група. При Кольо Айдука отбора изпадна. Парите, които се отпуснаха, се откраднаха, и естествено, не се отпуснаха още. Отбора отпадна от А в Б, а от там се срина във В. И там си и остана. Колето, вместо да даде пари за отбора, купи Павето и Маркъс, а след това няколко от футболистите и треньора.

nnn

28.05.2017, 18:30 часа
a kade otidoha parite ot taka nare4enia remont na stadiona a kato pri nikito bil pa tolkova dobur otbor a i to togava ot a otidohme vav v grupa nali bil dobur a s mnogo dobri futbolisti i za6to izgoniha ot treniorskata skameika boicho veli4kov a koito dade si4ko ot sebesi za otbora a

botevets pod naem

28.05.2017, 18:30 часа
E TOVA e BOTEV,.pod naem,vzemash si naema ot neshto i te boli.....kakvo stava s otbora,AGITKA,kakva agitka.Agitkata natselo sas SHPOKA e toaletna hartia,ako beshe tuka JORKATA PAVETO,sega sitski v otbora zaedno s kmetseto shtiaha da pishat pismenni obisnenia,fenove DA,agitka NE

istinskata AGITKA

28.05.2017, 18:30 часа
SPOKA mi,stiga,to nebeshe lizane, to nebeshe legane,to ne beshe podlagane na toia Kalin,i kakvo stana,stana.Ako biahme padnali s Vratsanskite momtseta niamashe da ni e iad,da a s predatelite kakvo stana,stana.....i PRIATELIO-BOTEVETS.....mnogo barzo zabravi Nikola Ivanov.,toi pone beshe otkroven komonist,BOTEVETS

Баце

28.05.2017, 18:30 часа
Божееее и тези гробари/герб/,закопаха славния отбор,който биеше във Враца" големите"софиянци 27 години, провинциален отбор играл непрекъснато в елитната "А" група,стадиона пращеше от публика , даде и големи имена в София-Райков,Йончев, Йотов ,Мартин Петров,Йотов.Най-бързото попадение в българския шампионат е над Ботев Пд в 6 сек от Евлоги Йорданов и сега този отбор е във "В"група.Гадни управници,нима няма тук АЕЦ ,новобогаташчета,които съсипаха хубавия град и отбор??? Срам и позо !!! Ще дойде Видов ден и за Вас!!!!

ВРАЦА ДНЕС

28.05.2017, 18:30 часа
НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ ЧЕ ТОЗИ ОТБОР НЕ Е БОТЕВ ВРАЦА.МОЖЕ ЛИ ДА НЯМА ЕДИН ЮНОША В ОТБОРА,А ВИЕ ДА ХОДИТЕ НА МАЧОВЕТЕ И ДА КОМЕНТИРАТЕ НАЕМНИЦИ.ХОРАТА ТРЕПЕРЕХА ЗА ОТБОРА НО ПОЗНАВАХА ВСИЧКИ ФУТБОЛИСТИ,ЗАЩОТО БЯХА ОТ ВРАЦА СПИРАХА ГИ НА УЛИЦАТА ГОВОРЕХА СИ.С НАЕМНИЦИ ВОЙНА НЕ СЕ ПЕЧЕЛИ.НО БЪДЕТЕ СПОКОЙНИ БОТЕВ ЩЕ ИГРАЕ В Б ГРУПА ДОГОДИНА,НО НАС ИСТИНСКИТЕ ВРАЧАНИ ТОВА НЕ НИ ГРЕЕ.

ботев враца

28.05.2017, 18:30 часа
Тъжно , но вярно . Вярно че отбора не играе както есента .Вярно че от обещанията на Тиквата нищо не се случи.Вярно че втория етап от строителството на стадиона бе спрян заради изборите/защо ли/ .Вярно че мачовете със Севлиево/очевадно бе/ и Левски са от съмнителни по съмнителни.Вярно че доведоха за управлеци некомпетентни хора/ директор, съветници, треньор/-защо ли.Вярно че не се разчита на наши момчета.Вярно че инвестиции до този момент няма/нищо не се подобри в школата /освен 2-3 комплекта колчета/.Вярно ли е ????-че новите футболисти излизат доста повече от старите такива? -че разходите са по големи от есента? -че задълженията които обявиха нямат нищо общо с реалността/статут на аматьори /.-че треньора и част от момчетата от есента бяха изгонени защото обявиха че са за стария кмет .Има още доста въпроси но няма кой да ги зададе на управника пък и да му бъдат зададени едва ли ще има отговор на тях. САМО БОТЕВ
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha