Първият вендинг автомат за лекарства заработи във Враца

Първият вендинг автомат за лекарства заработи във Враца Врачани са едни от първите щастливци, които ще могат да си купуват лекарства от първия вендинг автомат в страната. Инициативата е на собственика на бензиностанция БГ ОЙЛ Цветан Атанасов и има за цел да предложи нова услуга на клиентите си и жителите на града. Това е наистина голямо удобство за живеещите във Враца, който е едни от малкото областни градове, оставени без денонощна аптека.
Вендинг аптеката работи вече от около седмица и се радва на голям интерес. Който види атрактивната машина, от любопитство веднага купува някое от наличните лекарства.
В машината се предлагат само медикаменти без рецепта, които могат да бъдат жизненоважни, ако се приемат навреме. В специалната машина има лекарства за грип, температура, обезболяващи, както и кремове за контузии.
Идеята на собственика на бензиностанцията хрумнала, след многото въпроси на клиенти дали наблизо се продават някакви лекарства. Атанасов започнал да търси в интернет начин да удовлетвори желанията им и се свързва с италианска фирма, която веднага откликва на заявката му. Така след проучване машината е доставена директно от Италия.
Атанасов поясни, че фирмата „PharmaShop 24” произвеждат иновативни вендинг автомати и са световен лидер в предлагането на фармацевтични и парафармацевтични продукти.
Вендинг машината има практични размери, както и широка гама от допълнителни характеристики като UV- защита на витрината, калибрирана климатизация, осветена клавиатура, вграден асансьор за чупливи продукти, вандалоустойчива структура с алармена система и много други.
 
29.06.2016, 08:20 часа
77241 8
Коментари

Милена

28.05.2017, 18:30 часа
Идеята е добра и аз съм си го мислила, но само ме притеснява, че може непълнолетни лица също да купуват лекарства ...

Nevena

28.05.2017, 18:30 часа
Не правите разлика май. Чрез автомата могат да се продават само лекарствени продукти без рецепта, хранителни добавки, козметични продукти, все продукти, които не се нуждаят от консултация от фармацевт. Инсталирането на автомата би довело до насочване на квалифицираните познания и умения на фармацевтите към оказване на фармацевтична грижа и консултация на нуждаещите се от такава.

ЦП

28.05.2017, 18:30 часа
Браво!!!

MPharm

28.05.2017, 18:30 часа
Галина, решението не е продажба на лекарства на бензиностанция!? По тази логика навсякъде могат да се продават, АБСУРДНО! Наистина ли не знаеш каква е разликата между бензинджия/касиер и фармацевт? Вторият учи 6 години, за да може да те консултира, и да ти отпусне медикаментите, които наистина са ти необходими и няма да ти навредят! Градът е такъв, какъвто е, заради хора като теб - ограничени и невежи!

Galina

28.05.2017, 18:30 часа
Пак злобари неблагодарни - а като нямате рецепта и отидете в аптека да си купите каквото поискате -КЪДЕ Е РАЗЛИКАТА. НЯМА ДЕНОНОЩНА АПТЕКА .ВИЕ КАКВО НАПРАВИХТЕ ЗА ГРАДА КАТО ПАК ПЛЮЕТЕ??? НЕБЛАГОДАРНИЦИ!

PharmacyS

28.05.2017, 18:30 часа
Наредба 28 от 2008 г. гласи, че лекарствени продукти могат да се продават чрез автомати, като има списък на разрешените за употреба лекарствени продукти, отпускани без лекарско предписание, които могат да се продават чрез автомати. Автоматът трябва да бъде инсталиран пред обект, който е регистриран като Аптека или Дрогерия. Законно е!

MPharm

28.05.2017, 18:30 часа
Трябва да се има предвид, че дори и лекарствата без лекарско предписание могат да бъдат опасни. За продажбата на медикаменти се изисква разрешение от ИАЛ - "Чл. 64. (ДВ, 10/2000 - в сила три дни след 04.02.2000) Търговията на дребно с лекарствени продукти се извършва само от аптеки по реда на този закон, доколкото друго не е предвидено в него." Защо не се продават тогава в самата бензиностанция, не трябва специален внос от Италия? Абсолютно НЕЗАКОННО!

Доволна

28.05.2017, 18:30 часа
Браво! Очакваме и други бизнесмени да го последват. А Клани бозайника нека дреме в кметството по зелена тениска и шортички.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha