Война! Съветниците на БСП скочиха остро срещу кмета на Враца Калин Каменов

Война! Съветниците на БСП скочиха остро срещу кмета на Враца Калин Каменов Съветниците на БСП Враца разпространиха остра позиция срещу кмета на Враца Калин Каменов и групата на ГЕРБ в местния парламент, научи информационна агенция BulNews.bg. В нея те задават болезнени въпроси на градоначалника, свързани със снегопочистването в областния град и настояват за публичен отчет от кмета и неговата администрация за изминалите дни.
Публикуваме текста на позицията без редакторска намеса.
 
ПОЗИЦИЯ НА ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ ОТ БСП – ВРАЦА
 
Обилните снеговалежи и ниските температури създадоха изключително тежка обстановка както в цялата страна, така и в община Враца. Четвърти ден голяма част от града е непроходим. Общинската пътна мрежа е почти блокирана. На риск са подложени здравето и живота на пешеходци, водачи на МПС, на всички жители на община Враца.
Метеорологичните прогнози бяха достатъчно ясни и навременни, за да се създаде необходимата организация за снегопочистване и осигуряване на необходимите условия за придвижване на гражданите. Всички сме свидетели, че това не се случи.
С цялото уважение и респект към всички работещи в снегопочистващите организации, които вече над 72 часа в изключително тежки условия правят и невъзможно  да се справят със ситуацията, към всички наши съграждани, които  масово изпълниха гражданския си дълг и почистиха пространствата пред домовете си и работните си места, изразяваме нашата признателност. Изключително негативна е оценката ни за действията на местната власт по изпълнение на задълженията и в тази зимна обстановка. Най-лесно е да хвърли вината върху хората, които са на улицата при минус 15 градуса. Трудно е да се поеме отговорност и да се признае  публично, че има провал на общинската управа. И декларациите, в които ясно прозират панически усилия  да се  измъкнат от справедливия гняв на хората, само доказват това.
Ние, общинските съветници от БСП, не желаем да ставаме съучастници в нелепия ПР, който властимащите в общината си правят на гърба на хората.
Ние, обаче, питаме:

1. Защо в разгара на зимата  кметът и общинската администрация допуснаха да няма сключени договори за зимно поддържане и снегопочистване?

2. Защо вече четвърти ден кметът и отговорните длъжностни лица не информират обществото за резултатите от контрола, който осъществяват и оценката им за зимната обстановка и предстоящи санкции.

3. Защо управляващото мнозинство в община Враца, начело със общинските съветници от ГЕРБ, едва сега се сетиха, че те са принципал на всички общински дружества, а не в Общинския съвет, когато на няколко заседания се обсъждаше конкретно контрола на „БКС”- Враца , чрез  назначения пак от мнозинството на ГЕРБ контрольор на дружеството?

Всички тези въпроси са риторични и опитите сега да се  персонифицира вината са безсмислени и издават управленска немощ.
Декларациите, които си разменят управляващите от ГЕРБ в Общинския съвет и общинската администрация са „след дъжд качулка”.
Настояваме за публичен отчет на всички действия на Община Враца в тези тежки дни пред всички общински съветници и всички наши съграждани.
 
 
                                      ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ НА БСП - ВРАЦА
10.01.2017, 18:30 часа
7269 6
Коментари

evan stone

28.05.2017, 18:30 часа
baba radka tosheva kudeto si vre nosa navsekade

ММ

28.05.2017, 18:30 часа
Общинските съветници от БСП чак сега проумяха колко ВЕЛИК е управителя на БКС, защото така бяха против отначало, то един човек да е сгрешил, ама те пък всичките вкупом, явно нещо ги е "подтикнало" към тази обич. И не че нещо, ама в т.3 това "СЪС общинските съветници" да си го поправят, че не всички ги знаят колко са неграмотни. Ае наздраве

о

28.05.2017, 18:30 часа
ТЦ, ТЦ, ТЦ .... ТЕЗИ ЛИ ! ТА ТЕ СА ВЪВ ВОЙНА СЪС СЕБЕ СИ !

МОСКВА НЕ ВЯРВА НА СЪЛЗИ

28.05.2017, 18:30 часа
Цунете Калин до дупето бе, боядисани полит. плужеци.

Възмутен

28.05.2017, 18:30 часа
В хубавото време Нистеров е постоянно присъствие в заведенията по центъра, а сега контролира ли БКС ? Видял ли е как снегопочистващите машини тичат по улиците на града със скорост и с вдигнати НАД снежната покривка дъски и от това им движение няма никакъв смисъл - само спестено гориво за шофьорите им. Къде е сега Нистеров да си заработи доста високия хонорар от нашите данъци? Човек остава с впечатление, че работата му е да контролира заведенията, а не БКС.

Човек от народа

28.05.2017, 18:30 часа
Тези ли са БСП? Леле, ужас.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha