Не е честно! "Ботев" /Враца/ загуби с 0:1 от "Локомотив" /Пловдив/ в мач, който не трябваше да се играе /снимки/

Не е честно! "Ботев" /Враца/ загуби с 0:1 от "Локомотив" /Пловдив/ в мач, който не трябваше да се играе /снимки/ „Локомотив“ (Пловдив) се изкачи на второто място в класирането след труден успех с 1:0 над „Ботев“ (Враца) като гост в мач от 4-ия кръг на efbet Лига, който не би трябво да се играе заради лошите метеорологични условия.
Бирсент Карагарен вкара единственото попадение в 71-ата минута.
Домакините играха с човек по-малко почти цял двубой след червен картон за удар без топка на Венци Христов от още в 10-ата минута, но въпреки това оказаха много сериозна съпротива на съперника си.
Двата отбора трябваше да играят на изключително тежък терен, тъй като в първите секунди на срещата се изви буря с проливен дъжд, който наводни терена.
В 8-ата минута дойде първата по-сериозна опасност пред една от двете врати. Илиев намери Карагарен, който шутира фалцово от границата на големия пеналт, но в аут.
Само 120 секунди по-късно домакините останаха с 10 човека след глупаво изкаран директен червен картон от Венцислав Христов. Таранът на врачани удари с лакът в корема Бидунга и реферът Красен Георгиев го изгони.
В 14-ата минута „Локомотив“ като по чудо не откри резултата. Матеус центрира отдясно, вятърът заблуди Костов и така завъртя топката, че тя се отклони в напречната греда. Последва добавка с пета на Боруков, но този път стражът на врачани се хвърли самоотвержено в локвите и спаси. Топката обаче попадна в Илиев. И капитанът на "смърфовете" пробва да прониже домакинската врата, но играч на "Ботев" изчисти с глава пред голлинията.
В 20-ата минута Ивайлов стреля от фал, но високо над вратата. Преди това Пиргов на два пъти излезе, за да пресече пасове зад гърба на черно-бялата отбрана, ориентирайки се добре в локвите на тежкия терен.
След половин час игра вятърът утихна, дъждът спря и изгря слънце.
В 32-ата минута Генов преодоля елегантно Паскалев и центрира опасно в малкото наказателно поле, а Бидунга изчисти с шпагат рискувайки да си отбележи автогол, но в този случай решението му се оказа правилно, тъй като зад него дебнеше Переа. Три минути по-късно Генов шутира над напречната греда от границата на пеналта.
В 39-ата минута Да Силва дриблира в наказателното поле на гостите и отправи силен удар от малък ъгъл, но Пиргов внимаваше и спаси. „Локомотив“ отговори с опасен изстрел на Матеус след центриране от корнер и разбъркване, който излезе в аут.
Пет минути след почивката Боруков се възползва от грешка на централния защитник Соарес и се озова сам срещу Костов, но стреля във вратаря при най-добрата ситуация за гол до този момент.
В 63-ата минута Матеус центрира към Илиев, капитанът на „Локо“ отправи много опасен удар с глава от трудна позиция, но на сантиметри покрай лявата греда. "Ботев" отговори с коварен удар на Генов, който попадна в ръцете на Пиргов.
В 69-ата минута Генов направи двойно подаване с Переа и шутира по земя, а Пиргов плонжира и изби. Секунди по-късно „Ботев“ като по чудо не откри резултата. Врачани получиха право да изпълнят фал, последва прострелно центриране, но сантиметри не достигнаха на Кавдански да засече от 5-6 метра фронтално срещу вратата.
В ответната атака пловдивчани се справиха по-добре. Матеус центрира отдясно, Соарес не изчисти по най-добрия начин и изпрати топката в краката на Карагарен, който финтира бранител в зелено и с удар по земя матира Костов за 0:1.
В 79-ата минута Евандро видя, че Костов е излязъл напред и го прехвърли с удар зад центъра на терена, но не улучи вратата. Пет минути след това Илиев и Каракашев комбинираха с едно докосване пред и във наказателното поле на врачани. Последва подаване към Евандро, който не улучи вратата пропускайки отлична възможност за второ попадение.
До края на мача врачани натиснаха своя съперник и на няколко пъти успяха да организират сериозни разбърквания в наказателното му поле, но в крайна сметка „Локомотив“ удържа минималната си преднина.

„Ботев“ (Враца) – „Локомотив“ (Пловдив) 0:1
0:1 Бирсент Карагарен 71

„Ботев“ (Враца): 76. Костов, 3. Кавдански, 4. Соарес, 8. Фераресо, 9. Генов, 17. Ивайлов, 19. Переа, 21. Да Силва, 23. Мендоса, 24. Гаврилов, 91. Христов

„Локомотив“ (Пловдив): 1. Пиргов, 50. Томашевич, 91. Бидунга, 4. Паскалев, 13. Матеус, 33. Каракашев, 15. Зебли, 14. Илиев, 7. Дион, 99. Боруков, 9. Карагарен
 
30.07.2022, 22:06 часа
2891 4
Коментари

Ботев Враца-Царско Село Помите ли един играч направи нарушение дузпа

31.07.2022, 22:13 часа
и изпуснахме победата, после беше освободен от отбора, така трябва да се процедира и сега с безумието което направи този, защо само да го храним, вместо да удължим договора за 3-години с Да Сила, или ще чакаме да ни го вземе някой за без пари?

Само Ботев

31.07.2022, 18:53 часа
54
43
До кога ще изкарваме много, много глупави картони, тия футболисти си мислят, че ако са зад гърба на главния си го излъгал но те гледа асистента, четвъртия, делегата и ВАР каква хитрувате без да мислите.

Честно или не Условията за игра бяха еднакви за всички

31.07.2022, 09:46 часа
До кога ще държим некомпетентенТренер?Който не знае как да ръководи мач,какви промени да прави по време на мача и какви наставления да дава в хода на мача?Защо са ни бракувани коне в нападение, когато имаме калени и израснали в битките млади играчи

Ботев Враца

30.07.2022, 22:27 часа
Не знам защо държите пенсионери,който не играят със Сърце за Ботев, а само създават проблеми за отбора да играе с намален състав,какво допринесе този таран за Ботев в последните 3 -срещи ами нищо, Къде са Мишката и Василев,тези млади и сърцати играчи
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha