Затягат критериите за избор на приемни семейства

Затягат критериите за избор на приемни семейства

Ще бъдат въведени по-високи критерии за одобряване на кандидатите да станат приемни родители, заяви директорката на агенция „Социално подпомагане“ във Враца Сашка Началнишка.
На 11 август се е провело заседание на комисията за приемна грижа във Враца. На нея са обсъдени по-строгите критерий, по които ще бъдат определяни кандидатите за приемни родители.
„Не гоним количеството, а качеството. Търсим хора, които имат възможност да осигурят социална закрила в семейна среда и да помогнат в израстването на детето“, каза още Сашка Началнишка.
Тя допълни, че възрастовият диапазон на мераклиите за приемни родители е доста обширен. Сред желаещите има и такива в пенсионна възраст. Не това обаче е фактор при избора на одобрените кандидати, а възможността и желанието за осигуряване на сигурна и спокойна среда. При по-възрастните семейства под внимание ще бъде взимано най-вече здравословното състояние.
През месец юли няма промяна в броя на приемните семейства във Враца. Те са 81 броя, като в 80 от тях са настанени общо 82 деца.

27.08.2015, 08:13 часа
736 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha