Бившият шеф на НАП закова Гриша Ганчев в съда

Бившият шеф на НАП закова Гриша Ганчев в съда

 Бившият шеф на НАП Красимир Стефанов закова вчера с показанията си в спецсъда ловешкия бизнесмен Гриша Ганчев, че го е заплашил с убийство, пише "Телеграф". От разпита на ексданъчен №1 стана ясно, че смъртното послание било предадено от ловешкия бизнесмен на служителя в агенцията Недялко Чандъров.
Обвинението за заканата за убийство на Стефанов е част от мегаделото, известно като "Захарната афера". Подсъдими по процеса са Ганчев, синът му Данаил и още 8 души. Според прокуратурата Ганчев е ръководил престъпна група за укриване на данъци за над 700 хиляди лева чрез продажба на захар без фактури, произведена в заводите в Бургас и Девня, и че е отправил закани за убийството на тогавашния шеф на НАП Красимир Стефанов. Събраните доказателства показват още, че групата е действала от януари 2012 година до задържането на шестима от участниците на 10 май 2012 г.
В показанията си пред съда вчера Стефанов разказа, че Чандъров му разказал как получил телефонно обаждане от Ганчев със заплаха, че ще му се случи нещо лошо. Стефанов се стресирал от посланието и позвънил на тогавашния вътрешен министър Цветан Цветанов. По телефона ексданъчен №1 му съобщил, че Ганчев е говорил за него с агресия. Цветанов от своя страна казал на Стефанов, че и в МВР има такъв сигнал, и препоръчал да се напише сигнал до главния секретар. След като подал сигнал, Стефанов получил обаждане от тогавашния директор на ГДБОП Станимир Флоров, който го извикал на разпит. Преди самия разпит Флоров от своя страна също споменал на Стефанов, че заплаха е да му бъдат изтръгнати червата, разказа ексданъчен №1 вчера в съда.
В ГДБОП бил извикан за разпит и Чандъров, където се засякъл със Стефанов, и отново казал шефа си да внимава. След този разговор Стефанов изпаднал в стрес и дори му е била направена психическа експертиза, която доказала това му състояние. Била му назначена и охрана, която го пазила в следващите 2-3 месеца. В съда бяха прочетени показанията на Стефанов в досъдебното производство, че Чандъров всъщност му предал думите на Ганчев: "Какво прави твоя приятел червенобузко? Ще ви изкормя и ще закача червата!" Тогава Стефанов призна пред съда, че щом го е казал, значи е било така. След оплакването му, че от заплахата започнал да вдига кръвно и да пие лекарства, Ганчев го попита в съдебната зала: "Не ти ли предписаха хапчета за либидо?"

17.09.2015, 10:09 часа
2612 2
Коментари

съученик на Гриша

28.05.2017, 18:30 часа
Гриша е типична селска пръчка...такъв си беше и в клас, такъв си остана...

Баце

17.09.2015, 21:43 часа
Дрън-дрън Недялко Чандъров не е никакъв служител на агенцията, а из. Директор на ДЗИ. А оравете си инфото, а после се изказвайте.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha