Организират първия хакатон на Северозапада

Организират първия хакатон на Северозапада Враца Софтуер заедно с помощта на много доброволци организира първия хакатон в Северозападна България, който е и част от инициативата Code4Bulgaria.
3-дневното събитие ще се състои в IT центъра във Враца в периода 15-17 април. Компаниите-партньори на събитието ще се представят в петък вечер, работата на отборите ще тече в почивните дни, а победителите ще бъдат отличени в неделя следобед.
В HackVratsa може да участват всички ученици, студенти и работещи, които искат да подобрят живота и средата във Враца чрез технологии. Целта на инициативата е да събере на едно място програмисти, дизайнери и предприемачи, които заедно да формулират концепция за софтуерен продукт и да стартират работа по неговото разработване. 
Регистрацията за хакатона вече е отворена и можете да я направите тук
Официални спонсори на HackVratsa са софтуерните компании Komfo, VMware, Questers и Ecommera, както и община Враца. Награди ще осигурят още и ICN, MentorMate, Musala Soft, Уча.се, а организационни партньори са Inveitix, JA България, Startup Factory и BGO Software. 
Участниците се групират в отбори от 2 до 5 души и могат да работят в една от 4-те категории: 
-Уеб сайт и уеб приложение;
-Мобилно приложение;
-Десктоп приложение;
-Embedded системи (хардуер). 
Няма ограничение за използваните технологии, библиотеки, платформи и програмни езици. Необходимо е екипите да предадат прототип на своя продукт, който да има поне една работеща функционалност или ясна концепция за приложение с частично написан изходен код, се посочва в правилата на хакатона. В неделя от 16 часа участниците ще направят демонстрация на своите приложения пред жури, което ще определи най-добре представилите се.
11.04.2016, 15:33 часа
754 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha