Няколко натурални средства, които помагат срещу всякакви алергии

Няколко натурални средства, които помагат срещу всякакви алергии Алергията, от която страдаш, те влудява. Отново се налага да използваш различни лекарства, а така не ти се иска. Тогава можеш да заложиш на няколко натурални средства. Ето какви са възможностите:

Солен разтвор за промиване на носа
Това средство се препоръчва както от източни, така и от западни лекари. От теб се изисква да промиваш носа си със солен разтвор. Така се отмиват алергените и други дразнители.

Овлажнител на въздуха
Зимата си отиде и сигурно смяташ, че овлажнителят за въздух е излишен. Не, все още можеш да извлечеш полза от него за здравето си. Чрез овлажняването на въздуха се отстраняват алергените. Миниатюрните водни капчици се свързват с алергените, правят ги по-тежки и те падат на земята. Така не можеш да ги вдишаш.

Уред за прочистване на въздуха.
Препоръчително е да го използваш в спалнята. По този начин най-ефикасно се отстраняват спорите и полените във въздуха.

Инхалации с пара Запушен нос?
Не се възпирай и приложи стария метод с инхалациите над гореща вода. Сложи етерично масло и вдишвай дълбоко. Можеш да използваш 3 капки етерично масло от евкалипт, 3 капки етерично масло от розмарин, 2 капки етерично масло от мирта и още 2 капки етерично масло от чаено дърво. Повтаряй процедурата 3 пъти дневно, като дишаш дълбоко над получения разтвор в продължение на 5-10 минути.

Пробиотици
Вероятно асоциираш пробиотиците като "добри" бактерии, които можеш да откриеш в киселото мляко. Подобрявайки храносмилателната система, те засилват имунната система. А това е изключително добър показател, когато имаш проблеми с алергиите.
24.04.2016, 13:18 часа
639 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha