Мая Манолова се разбра с Борисов за изборния кодекс

Мая Манолова се разбра с Борисов за изборния кодекс Имаше пълно разбиране от страна на лидера на ПП ГЕРБ за това, че исканията на българите в чужбина във връзка с ИК са справедливи. Това каза пред журналисти омбудсманът Мая Манолова, след среща, проведена при премиера Бойко Борисов с представители на български организации в чужбина във връзка с изборното законодателство, отнасящо се за гласуването зад граница, предаде агенция "Фокус".  "Тук съм в качеството си на посредник, каквото правомощие имам по закон. Във всички случаи, в които има конфликтни точки, напрежение между граждани и институции да се опитам да сътруднича за решаване на възникналите проблеми", уточни Мая Манолова. 
"В случая става дума за основни конституционни права, като омбудсман съм призвана да бъда на страната на гражданите. Застанах зад нашите сънародници в чужбина и поисках среща с г-н Бойко Борисов, в качеството му на лидер на най-голямата парламентарна група от управляващото мнозинство. Благодаря за възможността днешната среща да се състои", обясни Манлова. 
"Имаше пълно разбиране от страна на лидера на ПП ГЕРБ, за това, че исканията на българите в чужбина са справедливи. Но тъй като решенията в парламента се случват в сложна коалиция поехме ангажимент да направим същата среща с г-н Валери Симеонов, като лидер на ПФ и ако се наложи колкото ще срещи трябва с други партии, които подкрепят този кабинет", добави тя. 
05.05.2016, 13:03 часа
753 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha