Митко Ценов се извинява за уиски и луканка

Митко Ценов се извинява за уиски и луканка Атлетът ни Митко Ценов се извини на цяла България за неуспеха си на пистата и извън нея по време на Олимпиадата в Рио. Както е известно, Ценов завърши едва на 41-о място в Рио, но това не беше всичко. След състезанието той се похвали със снимка в Instagram, на която се вижда "богата" маса с уиски, безалкохолно, мезета и чипс.
"Еее, какво да се прави. Да удавим мъката", написа Ценов под снимката, без да си даде сметка как ще бъде приета тя от всички българи, които обичат спорта. Все пак Цонов намери сили да се извини и написа следното във Facebook.
Публикуваме го без редакторска намеса:
"Извинявам се на България и всички българи първо за провала ми на пистата, защото това бе най-големият провал в кариерата ми. С него успях да стъпя на дъното. Под влияние на емоцията и всичко негативно случило се около мен на Олимпиадата и изобщо в последните месеци, направих грешка.
С действията си обидих много хора и постъпих по начин, който не приляга на един олимпиец. Няма да отричам, че вечерта след отпадането ми взех бутилка уиски и реших да почерпя момчетата от отбора, които вече бяха приключили състезанието както аз".
"Не знам защо постъпих по този начин, но това са фактите и няма да ги отричам. Благодарение на много хора изказали мнението си в социалните мрежи и около мен разбрах, че съм постъпил грешно и поведението ми не е присъщо за един олимпиец.
Разбрах също, че това, което правя на пистата и извън нея има значение за много повече хора, отколкото съм предполагал. Сгреших и дължа извинение на много хора - на всички българи, защото разбрах, че олимпийците са лице на цяла една държава, на близките и на треньора ми, защото те са винаги до мен - за добро или лошо".
"На Българска федерация по лека атлетика, защото направиха всичко необходимо през последната година и половина и се погрижиха изцяло за олимпийската ми подготовка, на ММС и всички олимпийци".
"В кариерата си съм изпуснал повече от 9000 изстрела към коша. Загубил съм почти 300 мача, 26 пъти ми е гласувано доверие да стрелям в решителен момент за победен кош и съм се провалял. През живота си съм се провалял, провалял и провалял - и за това успях" - Майкъл Джордан".
"Написаното ще запазя до следващата Олимпиада, ще се старая да го препрочитам редовно и да се опитам да го осмисля хиляди пъти. На дъното не е приятно и аз не мисля да остана там!!"
18.08.2016, 11:11 часа
1081 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha