4 знака, че сте по-умен от средното

4 знака, че сте по-умен от средното Ново проучване разкрива, че хората, които са по-интелигентни са и по-емоционални, но и притеснителни. 

Водещият на проучването е проф. Даниел Смит, който казва, че има голяма връзка между нивото на интелигентност, креативността и емоциите. В изследването са участвали  1 881 човека във възраст между 8 и 23 години. Професор Смит е искал да провери чрез тест за интелигентност нивото на всеки участник, но като следи и емоциите им при различни ситуации.

Резултати от проучването сочат, че децата на 8 години, чийто резултати от теста за интелигентност са най-добри, имат вероятност в по-късна възраст да бъдат по-емоционални от нормалното.
Ето и какви са останалите изводи от проучването:
1. Притеснение
Хората с висока интелигентност са по-склонни да изпитват притеснение, напрегнатост и нервност отколкото средно-интелигентните хора. 
Нервното напрежение може да е еволюирало заедно с интелектуалното напрежение и може би е дало на ранните хора еволюционно предимство в далечното ни минало.

2. Нови идеи
Статистиката показва, че по-интелигентните хора е по-вероятно да раждат нови идеи.
Исторически, това може да е означавало отхвърляне на суеверията и намиране на нови начини за организиране на обществото.

3. Самотници
Колкото повече социализират интелигентните хора с приятели и познати толкова по-малко задоволени са от живота, което е в опозиция на теорията, че социализирането прави хората по-щастливи.

4. Доверчивост
Интелигентните хора е по-вероятно да вярват на другите, защото са по-добри в оценката на личността на другите. 
Учените откриват, че хората, които повече вярват на другите са също по-щастливи и физически  по-здрави.
04.09.2016, 11:56 часа
967 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha