Хлапе запали бездомник в Нови Сад, мъжът почина

Хлапе запали бездомник в Нови Сад, мъжът почина Бездомник в сръбския град Нови Сад почина, след като беше запален от 12-годишно момче.
Момчето заедно с други двама свои връстници подпалило около 3:30 ч. през нощта срещу вторник картоните около дюшека, на който лежал 64-годишния бездомник Драгутин Тодорчевич.
Огънят обхванал дрехите му, мъжът е получил над 90% изгаряния.  Починал е няколко часа по-късно в Спешния център.
Полицията бързо е установила кой е извършителят. Тъй като момчето не може да носи наказателна отговорност, то е било освободено от полицията.
Момчето, запалило бездомника, живее със семейството си, както и едното от момчетата, които са били с него и са гледали какво прави то. Третото момче /на 13 г./, живее в дом за лишени от родителски грижи, пише на сайта си сръбският вестник "Блиц".
Пред полицията момчето, което запалило бездомника, е казало, че не е имало намерение да изгори човека, а само "за забавление му дошло на акъла да запали вестници и да ги хвърли върху него".
По неофициална информация децата са искали са искали да откраднат инвалидната количка, която се намирала до Драгутин и другия бездомник, който лежал до него. Като не успели обаче, тъй като бездомниците ги забелязали, най-малкото от момчетата взело няколко вестника, запалило ги и ги хвърлило върху бездомника, който лежал, завит с одеяло.
Човекът веднага започнал да гори, а децата избягали. По неофициална информация бездомникът е бил пиян.
Мястото, където е извършено престъплението, като че е прокълнато, казват живеещи наоколо хора.
"Това е четвъртият човек, който умира тук за последната половин година. Едва около 5 часа разбрахме, че нещо се случва – вдигна се шум, когато дойдоха хората от "Чистота"-та, казва един мъж. Бездомниците идвали там на групи – през деня просели пред магазина, а през нощта спели зад него.
15.12.2016, 11:42 часа
729 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha