Нов студ и сняг връхлитат страната от утре

Нов студ и сняг връхлитат страната от утре Нов сняг и студ връхлитат страната от утре. Синоптиците предупреждават, че може да натрупа до 20 сантиметра нова снежна покривка. Валежите започват още тази нощ от крайните югоизточни райони на страната. Снегът отново ще бъде придружен и от силен вятър до 70 километра в час. Това ще създаде условия за нови навявания и преспи. 
Валежите ще продължат и утре в Южна България, а през нощта срещу сряда и над Североизточна България. 
Новата седмица започва с ниски температури, но вятърът вече утихна и температурите се усещат като реалните си стойности.
Термометрите през изминалата нощ са показали доста по-високи стойности от предишните дни - най-ниската е била в Добрич – минус 18, а в Кюстендил, където вчера бяха измерени минус 26, днес е било едва минус 14.
И през следващото денонощие облачността ще е значителна. Главно в югозападната част от страната ще има слаби валежи от сняг. Вятърът ще отслабне.
Максималните температури се повишиха - между минус 12° и минус 8°.
Предупреждението в страната е от втора степен за всички райони. Така ще остане и утре.
В планините ще е облачно, с превалявания от слаб сняг. Ще духа умерен север-североизточен вятър. Максималната температура в планинските ни курорти ще е  от минус 18 до минус 12 градуса.
През следващите дни остава облачно и много студено. Сутрешните температури във вторник и сряда ще са по-ниски - предимно от минус 10° и минус 20°. Максималните ще се повишават до минус 10° - минус 5°.
Във вторник, по-късно през деня от юг, отново ще започнат валежи от сняг, на повече места и повече по количество ще са през нощта срещу сряда. Вятърът ще се ориентира от север, ще се усили и отново ще има условия за навявания. От четвъртък започва по-чувствително затопляне.
09.01.2017, 16:14 часа
3807 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha