Студ скова Европа. За дни – 60 жертви на измръзване

Студ скова Европа. За дни – 60 жертви на измръзване Студената вълна продължава да сее смърт в Европа със седем нови жертви на Балканите, шест в Полша и още толкова от четвъртък насам в Румъния, с което общият брой на умрелите от измръзване на континента достигна около 60 души, съобщи Франс прес.
В Полша, която е най-силно засегнатата страна, още шест души починаха в понеделник, когато живакът на термометрите в някои региони достигна минус 20 градуса по Целзий, съобщи Правителственият център за национална сигурност.
За шест дни в Румъния са регистрирани шест смъртни случая в резултат на хипотермия, съобщи румънското здравно министерство.
В Словакия заради студа са умрели четирима души от 6 януари насам, съобщи за АФП говорителят на службите за спешна помощ Йозеф Минар.
Поне за още седем смъртни случая на Балканския полуостров бе съобщено през последните 24 часа, включително три в Сърбия, три в Македония и един в Албания, посочиха местни медии.
В Южна Сърбия, където температурите паднаха под минус 20 градуса и бе обявено извънредно положение, 88-годишен мъж и 64-годишният му син са починали от студ в село Дуга Поляна.
Националната телевизия РТС разказа за необикновен случай в село Смолинац, в източната част на страната, където мъж е паднал в дълбока дупка и останал в нея два дни при температури от под минус 20 градус и в крайна сметка бил спасен от свой съсед.
Корабоплаването по река Дунав бе спряно вчера до второ нареждане заради образували се парчета лед, а черноморските пристанища бяха затворени заради силни ветрове.
Към гръцкия остров Лесбос тръгна вчера вечерта от Атина военен кораб, в който ще бъдат подслонени до 500 бежанци и мигранти, живеещи в палатки на острова, където натрупа сняг през последните дни.
Студената вълна, дошла то Скандинавския полуостров в края на миналата седмица, взе жертви и в други страни в Европа като Чехия, България, Македония, Беларус и Италия, главно бездомници и мигранти.
11.01.2017, 10:49 часа
254 1
Коментари

Галина

28.05.2017, 18:30 часа
Освен,че сме корав и жилав народ,сме и умни и трудолюбиви, и че не се предаваме пред трудности. Ние у нас нямаме жертвите на студа,такива които дадоха в много до нас и в Европа страни.Да благодарим на тези,които са на работните си места,и на тези които не се прибират в домовете си след края на работното си време.Добре е поне наум да им благодарим,защото българина трудно отчита доброто, и повече се е научил да ругае в последните години.Днес е ден за огромното " БЛАГОДАРЯ",но само днес ли да се сещаме за тази прекрасна дума? И отново благодаря на всички,които отговорно изпълняват служебните си задължения.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha