Руска компания ще строи безвъзмездно детска площадка в Козлодуй

Руска компания ще строи безвъзмездно детска площадка в Козлодуй Руската компания АО „Русатом Сервис“, част от държавната корпорация „Росатом“, подписа с община Козлодуй договор за безвъзмездно изграждане на детска площадка в град Козлодуй. Това е естествено продължение на поетия от първия заместник генерален директор на „Росатом“ Кирил Комаров ангажимент, че „Росатом“ ще дари средства за благото на козлодуйските деца. В края на октомври месец 2016 г. при официалното си посещение в АЕЦ „Козлодуй“ Комаров, заяви, че корпорацията благотворително ще отдели средства за целево финансиране на изграждането на детската площадка.
Отделените средства за благотворително строителство на площадка с детски играчки и съоръжения за развитие на двигателна и ментална култура в подрастващите ще бъдат преведени от руска страна по сметката на община Козлодуй в най-скоро време, заяви изпълнителният директор на АО „Русатом Сервис“ Евгений Салков.
Община Козлодуй е определила вече терен за изграждане на детското съоръжение. Той се намира в централната част на града, в близост до детска градина и жилищни сгради. 
11.01.2017, 14:46 часа
3557 1
Коментари
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha