Отстраниха полицай, карал пиян и обиждал младежи

Отстраниха полицай, карал пиян и обиждал младежи Полицейски служител бе отстранен от длъжност, след като беше засечен да шофира пиян. Към 03.00 часа през нощта на тел. 112 бил получен сигнал за инцидент, станал на кръстовище в Раковски.
Според първоначалните данни, 56-годишният полицейски служител, който шофирал лекия си автомобил след употреба на алкохол, предприел проверка на 19-годишна шофьорка, спряла на знак стоп на кръстовището. Започнал да отправя заплахи и обиди към нея и още двама младежи.
Пристигналият на място полицейски екип отвел всички участници в случката в районното управление за изясняване на обстоятелствата. Служителят бил изпробван с дрегер, който отчел значително количество алкохол в кръвта му. Задържан е за срок от 24 часа.
Предстои да му бъде повдигнато обвинение за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол, а мярката му за задържане да бъде удължена до 72 часа. Образувано е производство за тежко дисциплинарно нарушение и полицейският служител е отстранен от длъжност.
Проверка по случая е разпоредил министърът на вътрешните работи Пламен Узунов. Извършват се активни процесуално-следствени действия под наблюдението на прокуратурата.
11.02.2017, 15:33 часа
1855 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha