Млада врачанка дари косата си в подкрепа на онкоболни

Млада врачанка дари косата си в подкрепа на онкоболни 24-годишната Вивиан Иванова е отрязала косата си, за да направи дарение за онкоболни. Клиентката на фризьорски салон „Диди“, намиращ се до стадиона в града, подстрига повече от 30 см. от косата си, за да я дари на асоциация за превенция на рака "Промени живота си" с основател Вили Боршукова, която е по професия – перукер. Организацията приема даренията във вид на коса за изработване на перуки. Те се подаряват на онкоболни, които нямат възможност да си ги купят, тъй като са скъпи, а цената им варира от 500 до 1500 лв.
Изискванията са косата да бъде над 20 см и над 100 грама. В случаят косата е 31 см, с тегло 103 грама. Отрязаните кичури ще бъдат изпратени в салон „Магама“, който се намира в София на ул. "Хан Аспарух" 7. Там всеки може да дари косата си за благотворителната кауза.
Дебелата плитка на Вивиан обаче ще бъде изпратена едва след 2 седмици, тъй като временно кампанията е спряна заради повишения интерес към нея и е нужно време за ушиване на перуките.
 
18.02.2017, 10:03 часа
5981 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha