Всяка пета кола без „Гражданска“

Всяка пета кола без „Гражданска“ Всяка пета кола у нас е без застраховка „Гражданска отговорност“, като от 3 492 064 регистрирани автомобила 737 211 се движат без задължителния стикер. Това съобщиха за „Монитор“ от комисията за финансов надзор (КФН), позовавайки се на данни от Гаранционния фонд (ГФ).
В средата на миналата година превозните средства без задължителната полица пък са били малко над 540 хил., което е с близо 200 хил. по-малко от броя на автомобилите, които в момента са на практика извън закона.
Тежката зима, която ни застигна в началото на тази година, пък свали 6 пъти обезщетенията, които изплаща ГФ, когато виновният за катастрофата е без застраховка „Гражданска отговорност“ или изчезне от мястото на произшествието.
Така се оказва, че през първите два месеца на миналата година общо имуществените и неимуществените щети са били 225. Като за този период размерът на задълженията на фонда по тези щети е оценен на 820 хил. лв., а към момента от тях са изплатени едва 410 хил. лв. Причината е, че често потърпевшите обжалват сумата, която експертите определят да им бъде изплатена. Причинените имуществени вреди, при които само автомобилът е пострадал, са 183, а тези, при които и водачът е наранен, са 42.
08.03.2017, 16:02 часа
1024 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha