Вижте богатата програма за Деня на енергетиката в АЕЦ „Козлодуй“

Вижте богатата програма за Деня на енергетиката в АЕЦ „Козлодуй“ На 17 юни в АЕЦ „Козлодуй“ ЕАД ще се проведе „Ден на енергетиката“, като богатата програма стартира още от сутринта.
В 9.30 часа ще се засаждат дръвчета на Алеята на АЕЦ „Козлодуй“ от излъчения от браншовата камара на енергетиците „Енергетик на годината“. Засаждането ще се извършва в спортно-оздравителния комплекс на алеята зад Дома на енергетика.
Програмата продължава в 10.30 часа в Ботев парк с откриване на празника от Иван Андреев – изпълнителен директор на АЕЦ „Козлодуй“. Тогава официално ще се обявят и връчат наградите „Енергетик на годината“ на Браншовата камара на енергетиците. Ще се състои и връчване на почетни отличия „Най-добър“ в категориите – „безопасност, сигурност и качество“, „реакторно оборудване“, „турбинно оборудване“, „електрооборудване“, „системи за контрол и управление“, „най-добър оператор на реактор“, „най-добър физик“, „най-добър химик“, „икономика, финанси и администриране“ и „инженерна и техническа поддръжка“. По време на церемонията ще бъдат връчени и почетните отличия „Най-добър оператор на хидроцентралата“, „Жена – енергия 2017“ на Сдружение „Жените в ядрената индустрия – България“ за цялостен принос в популяризирането на ядрената енергетика.
От 11.15 часа в Ботев парк ще има и празничен концерт от с участието на Димитър Рачков, квартет „Славей“ с диригент Светла Караджова, танцов ансамбъл „Танцът на вятъра“ – Стара Загора, 9-годишната Дияна Чаушева и Тихомир Митов, който участва в „Гласът на България“ и DJ Крум. След концерта ще има спектакъл на прабългарска школа по оцеляване „Бага-Тур“.
Цял следобед ще се извършват и безплатни плавания с НМП „Радецки“, като мястото на отплаване е пристанището на Козлодуй, а часовете за тръгване са 12.30, 14, 15 и 16 часа.   
15.06.2017, 09:17 часа
5951 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha