От днес разговорите в целия ЕС стават по-евтини

От днес разговорите в целия ЕС стават по-евтини От днес във всички държави от Европейския съюз, както и в Норвегия, Исландия и Лихтенщайн, ще говорим, изпращаме SMS-и и ползваме мобилен интернет много по-евтино. Обажданията между всички оператори, работещи в някоя от държавите членки, ще се извършват по съответната национална тарифа.
Минута разговор на територията ще ни струва не повече от 3 евроцента.
SMS-ът не може да е по-скъп от 1 евроцент, а за да сваляме музика, сърфираме в интернет или изпращаме снимки от плажа, например, ще плащаме максимум до 7,70 евро за всеки гигабайт.
Ако един абонат от България има в абонаментния си план неограничен брой минути за разговори с всички национални мрежи, ще може да се обажда на всеки номер от мрежа на оператор в Зона ЕС без ограничения.
Ако има ограничен брой минути, също ще може да ги ползва всичките, а когато свършат, ще бъде таксуван за всяка допълнителна минута разговор съгласно абонаментния си план в България.
Същото е валидно и за SMS-ите.
За мобилния интернет нещата стоят различно. Сумата на абонаментния план за интернет се умножава по 3, после се дели на 15 и оставащото число е броят на мегабайтите, които абонатът може да ползва в чужбина в рамките на плана си. Така например, ако планът е за 30 лева, умножено по 2 е 60. Разделяме на 15 (7,7евроцента, или 15 стотинки) и се получава 4. Така се падат 4 мегабайта интернет за ползване в държавите от ЕС.
15.06.2017, 09:42 часа
960 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha