Храните, които изяждат енергията ни

Храните, които изяждат енергията ни Никой не може да отрече, че храната и водата е нашето най-важно „гориво“ за живот.

Но малко хора знаят, че има и храни, които „изяждат“ от енергията ни!

Винаги се стремим да хапваме добре и здравословно, но трябва да имаме основни познания за това как влияят различните неща, които приемаме, на нашето тяло.

Човек може да прекали и с кафето, и със сладкото... Като се замислим всяко нещо в големи количества причинява раздразнение.

Пържени храни ----- Те, както и храните с високо съдържание на мазнини, възпрепятстват правилното функциониране на мозъка. Това може да доведе до усещане за умора, а в по-дългосрочен план и до влошаване на когнитивните функции.

Храни с ниско съдържание на желязо ----- Когато този елемент е с ниско съдържание в кръвта, това може да доведе до анемия. А тя от своя страна предизвиква умора. За да се избегне това, специалистите препоръчват по-честото консумиране на тъмнозелени храни, както и леща или нахут.

Червено вино и алкохол ---- тези напитки може и да повишават градуса на настроението, но не и на енергията. Алкохолът действа депресиращо, води до сънливост и може да доведе до разстройване на режима на сън и хронична умора.

Сладки неща ---- Всякакви вкусотийки с много захар в тях са пагубни за енергията ни. Те също рязко покачват енергията на тялото и после рязко я намаляват. А ако се консумират много често, мозъкът спира да произвежда веществото, което кара човек да бъде концентриран и внимателен.

Енергийните напитки ---- Звучи парадоксално, но е точно така. Тези питиета ни зареждат с ударна доза енергия, но този прилив отслабва рязко, след като действието на кофеина и другите енергийни компоненти спре. Тогава вие ще се почувствате още по-уморени.
18.06.2017, 10:00 часа
614 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha