Хроники от Северозапада! Собственик на разглобен ретроавтомобил получи фиш за превишена скорост

Хроники от Северозапада! Собственик на разглобен ретроавтомобил получи фиш за превишена скорост Куриозен случай от практиката на Пътна полиция - Видин е на път да влезе в книгата на рекордите на Гинес. Варненец, собственик на автомобил „Мерцедес Бенц” съответно надлежно регистриран е получил фиш за глоба заради превишена скорост. За случая уведомява читател на ПИК.
В документа, издаден от пътните полицаи черно на бяло пише, че колата е преминала със 74 километра в час при разрешена 60 километра в час. Това е установено от техническо средство, вероятно камера, през март 2017 година.
Дотук нищо особено. Нещата обаче се променят, когато се изброят фактите. А те са няколко. Първо, въпросната кола със съответната регистрация е произведена през 1973 година и е ретрокола. При това от миналата 2016 година тя се реставрира и е разглобена на съставните си части от август. Днес е невъзможно да се движи, тъй като й липсва двигател. Как при това положение през март 2017 година е нарушила правилата на пътя, остава загадка, чийто отговор е някъде във Видин.
Случаят ясно показва, че нито камери, нито табели могат да попречат на родните катаджии да глобяват в името на безопасността по пътищата. Така че на злополучния собственик на „Мерцедес” модел 1973 година не му остава нищо друго, освен да си плати глобата от 50 лева и да благодари, че автомобилът му без двигател не е вдигнал повече, че тогава глобата щеше да е солена.
 
 
19.06.2017, 08:10 часа
7291 2
Коментари

Препоръка

19.06.2017, 10:54 часа
Сообственикът на колата, вместо да праща снимки в медиите, че да го видим колко е юнак, нека помисли на кого е дал номера на колата, или кой негов приятел му го е свил.

у

19.06.2017, 09:50 часа
Бре, па да не може да се движи! Номерата сложени на друг пак нередовен автомобил , но препускащ по родните шосета!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha