Тютюнът и горивата донесли на бюджета над 4 млрд. лв

Тютюнът и горивата донесли на бюджета над 4 млрд. лв През този месец в Комисията за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата провеждаме срещи с браншове, важни за бюджета – цигари, алкохол, горива, обяви членът на комисията и депутат от ГЕРБ Десислава Костадинова".На заседанието, което се проведе на 8 юни, имахме среща с Българската асоциация за тютюневи изделия, след това с Националната лозаро-винарска компания. Последното заседание на нашата комисия за месец юни по програма трябва да завърши със среща със Съюза на пивоварите в България", допълни Костадинова. Тя разкри, че през миналата година като сектор тютюнът е вкарал приходи от 2,3 милиарда лева в бюджета, а горивата – 2,1 милиарда.
"Алкохолът и бирата са донесли на бюджета съответно 214 милиона и 81 милиона лева. На заседанията, на които се запознаваме с браншовете, разглеждаме основните въпроси, касаещи съответния отрасъл, свързани с прилагането на акцизното и данъчното законодателство. Разбира се, говорим за основните рискове, касаещи съответния отрасъл, свързани с контрабандата и сивата икономика. Целта е от тези срещи да започнат законодателни промени или подобряване на практиката за съответните приходни агенции с цел противодействие на контрабандата и сивата икономика", допълни Костадинова.
25.06.2017, 09:00 часа
1238 1
Коментари

Баце

25.06.2017, 11:22 часа
За това цените на петрола се "сриват" у България обаче бензина 2 лв. За да има за бюджета, разбирай търтей на държавни служби, цигани и мигранти, също така за обществени поръчки и саниране т.е. КОРУПЦИЯ, ако остане ще има за пенсионери и деца.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha