Четири храни, които даже и експертите от хранителната индустрия не ядат

Четири храни, които даже и експертите от хранителната индустрия не ядат Анкета, проведена сред специалисти, които се занимават с контрол върху производството на храни, разкрива тъмната страна на някои популярни продукти. Ето кратък списък, представен от сайта Rodale, посветен на здравословно хранене.
Кълнове
Дъг Пауъл, професор по хранителна безопасност в Държавния университет на Канзас обяснява, че кълновете са били в основата на 40 процента от случаите на бързо разпространение на хранителни инфекции през последните 20 години и толкова пъти са били причина за спиране на храни, че "просто не си струва риска". Независимо дали соеви, бобени или пшенични, кълновете често се оказват заразени със саламонела, листерия или Е. coli. Податливи са на замърсяване, защото семената изискват влага и топлина, за да покълнат - условия, идеални за размножаване на бактерии. И това е много интересно - топ храни против косопад и чупливи нокти! Четете още интересни новини и полезни съвети на най-полезния здравен сайт Zdrave.to.  
Риба меч
Според педиатъра д-р Филип Ландриган предупреждение номер едно за жените, които са бременни или очакват да забременеят, е да избягват живака в рибата - а рибата меч съдържа голямо количество. Здравословни и незамърсени алтернативи, богати на Омега 3, са например сьомгата и обикновената скумрия.
Диетични безалкохолни напитки
Здравният експерт д-р Айзък Елиас споделя, че не консумира никакви напитки и храни с подсладители, защото данните са безопасността на много от тях (сукралоза, аспартам, ацесулфам К, неотам и др.) са обвити в противоречия и конфликти на интереси сред производителите. Независими изследвания предполагат, че преработени в тялото, тези вещества могат да причинят проблеми с метаболизма и теглото, неврологични заболявания, ставни болки, чревни възпаления и не на последно място, рак."
Храна от веригите за бързо хранене
Джоел Салатин, специалист в областта на устойчивото земеделие, обяснява, че икономическият модел на международните вериги за бързо хранене разчита на земеделие, което не се грижи за развитието и трайната доходоносност на земята. Използва вредни химикали, които не само застрашават човешкото здраве, но и почвите.
 
16.07.2017, 11:09 часа
3316 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha