Собственикът на Би Ти Ви продава телевизиите си в Словения и Хърватия

Собственикът на Би Ти Ви продава телевизиите си в Словения и Хърватия СМЕ (Central European Media Enterprises) - компанията, собственик на “Би Ти Ви Медия груп”, продава тв бизнеса си в Хърватия и Словения за 230 млн. евро, съобщи Ройтерс.
Купувач е Slovenia Broadband, която се управлява от United Group.
Очаква се сделката да приключи до края на 2017 г. и СМЕ да използва парите от продажбата, за да изплати една четвърт от милиардния си дълг. Той е гарантиран от американската компания гигант Time Warner, която е основен акционер в СМЕ с 49% от акциите.
“Тази трансакция показва атрактивността на каналите ни за другите оператори в региона. Сделката също така ни помага да постигнем по-бързо старите ни цели да намалим дълговете си”, казва в свое изявление Майкъл Дел Нин, един от изпълнителните директори на CME.
Компанията съобщи също, че към момента няма намерение нито да разширява бизнеса си, нито да свива още операциите си. Това означава, че засега Би Ти Ви не е в процес на продажба. Освен у нас СМЕ има телевизии и в Чехия и Румъния.
Компанията предстои да стане част от най-големия американски телеком AT&T, след като миналата година Time Warner обяви сливането си с него в сделка за 85,4 млрд. долара. То все още не е завършило, тъй като се очаква одобрението на регулатора. 
17.07.2017, 10:09 часа
1049 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha