Протест в Монтанско! Огромни злоупотреби със земеделски земи

Протест в Монтанско! Огромни злоупотреби със земеделски земи Десетки земеделски производители излязоха на протест в Монтанско. Спорът е за една от най-плодородните земи в района. Оказва се, че част от терените са отдадени едновременно на различни фирми без знанието на собственици и наeмaтeли.
Тази сутрин хората се събраха пред общината във Вълчедръм, защото преди дни установили, че фирма от друго населено място е сключила договори за земята, която те обработват.
На някои от земеделците дори собствената земя е взета под наем от въпросната фирма и след това е отдадена на друга фирма с един и същи собственик.
Хората твърдят, че никой не ги е потърсил, за да сключат договор и не разбират, как земите им вече са отдадени на друг собственик.
„Става въпрос за около 3-4 хиляди декара земя във Вълчедръм и почти 2000 в Якимово, което е над 7 000 декара, които са арендовани във въпросната фирма”, заяви Димитър Копривчин, собственик на земя.
„При извършената проверка в партидата на имотите е установено, че няма връзка между наемодателя и собствениците на имотите, а също така наемодателят не е собственик и няма предоставени права за управление от собствениците или арендатори или наематели”, заяви Виолета Гергова, директор Областна служба по земеделие – Монтана.
От фирмата, за която се твърди, че е сключила нерегламентирани договори за земя, обработвана от други земеделци отговориха, че всичките им документи са редовни.
По случая вече е уведомена прокуратурата. 
12.08.2017, 13:29 часа
6376 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha