Една легенда на тезгяха: Продават родната къща на Хари Потър

Една легенда на тезгяха: Продават родната къща на Хари Потър Родният дом на Хари Потър се продава за близо 1 млн. лири, пише Daily Mail, цитиран от Новини Лондон.  Това не е къщата на ул. "Привид драйв" №4, в която живееха леля му Петуния и чичо му Върнан, а домът в Годрикс Холоу, в който Хари е живял като бебе с майка си и баща си. За този дом научаваме в "Хари Потър и даровете на смъртта".
Къщата De Vere House, известна още като De Vere Hunting Lodge, Oxford House и Oxford Cottages, е била собственост на рода Де Вере от 14 до 17 век. Намира се в Лавенхам, Съфлок. В момента автентичната дървена къща е пусната в продажба за 995 хил. британски лири.
Според описанието на агента по недвижими имоти Картър Джонас тя е "пропита с история". Красивата средновековна сграда включва приемна зала, хол, трапезария, кухня с трапезария, перално помещение, три двойни спални, две бани, таванска стая и градина.
За снимките на филма за Хари Потър къщата е заснета от най-различни ъгли, за да се превърне в декор на цялото градче Годрик Холоу. През годините De Vere House е станал вторият най-фотографиран имот във Великобритания след Даунинг стрийт №10.
14.08.2017, 13:37 часа
644 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha