Български пилот направи извънредно кацане, за да свали от борда световно известен модел

Български пилот направи извънредно кацане, за да свали от борда световно известен модел Името на българския авиопилот Деян Тончев попадна в страниците на италианските вестници, след като той направи извънредно кацане, за да свали пушеща „звезда“.
Инцидентът станал в четвъртък при нощен полет от испанския остров Ибиса до гръцкия о-в Крит. В центъра на скандала се оказала аржентинската моделка и тв водеща Белен Родригес, която живее и работи в Италия. Заедно с приятеля си – професионалния състезател по мотоциклетизъм Андреа Яноне, тя пътувала със самолет на частната българска авиокомпания „Топ Джетс“.
В един момент Белен запалила цигара, което довело до сработване на сензорите за дим. Капитанът – 45-годишният Деян Тончев, веднага поискал от кулата на най-близкото летище – в Ламеция Терме в Южна Италия, разрешение за аварийно кацане. След като самолетът се приземил там, на борда се качили полицаи. Те разпитали Белен и приятеля ѝ и ги глобили. Телевизионната водеща заявила пред в. „Кориера дека сера“, че е запалила електронна цигара и че ори обиска полицаите не са намерили никакви тютюневи изделия нито у нея, нито у Андрея. Белен подчерта, че е изживяла истински ужас, тъй като мислела, че самолетът е бил отвлечен.
От своя страна Андрея написал жалба срещу авиокомпанията и решението на капитана.
Няма инцидент, според европейските изисквания пушенето на борда на самолетите е забранено, завиха от „Топ Джетс“, цитирани от "Телеграф". Те допълниха, че проявилият принципност капитан Деян Тончев в момента е в отпуск.
24.08.2017, 08:25 часа
2330 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha