Танци и заря на традиционния събор на Хърлец

Танци и заря на традиционния събор на Хърлец В дните от 25 до 27 авуст врачанското село Хърлец празнува традиционния сбор на селото. Празникът бе открит снощи с много танци, а негови организатори бяха кметство Хърлец и НЧ „Н. Й. Вапцаров – 1927“. Началото на празничните дни сложи кметът на Хърлец Огнемир Симов.
„Години наред празнуваме този скъп за нас ден и си пожелаваме добруване за нас и децата ни, и за нашето село. Хърлец е сред китните български селца с богата култура и традиции, носещи духа на нашите предци. Славно минало, за по-добро бъдеще, красиво настояще - с вяра напред. Знам, че богатството на едно населено място са неговите жители - успяващи, можещи и търсещи. Благодаря на всички, които обичат Хърлец и допринасят за неговото развитие и просперитет. Благодаря и на всички наши дарители, които спомогнаха днешния празник да бъде толкова красив. Благодаря и на всички съграждани, които през годината проявиха лична инициатива и положиха личен труд и средства. Поздравяваме ви за личния пример – заедно можем  повече. Скъпи съграждани, гости и приятели от все сърце ви желая здраве и успехи във всичко, към което се стремите и много нови благородни начинания за добруването на нашето село“, заяви при откриването им кметът на Хърлец.
Празничната програма откри Литовската духова музика, на чиито изпълнения се извиха кръшни хора от малки и големи.  Танците на местните таланти - децата от ДГ „Здравец“ и танцовия състав „Веселушки“ създадоха чудно настроение у публика и гости и заслужено обраха овациите. Специален гост на хърлечани бе Капански ансамбъл от Разград, който поздрави жителите с богата фолклорна програма. Техните песни и изпълнения огласиха парка в лятната топла вечер. По традиция в края на тържеството красива заря озари нощното небе.                                                     
26.08.2017, 14:07 часа
1800 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha