Започна изграждането на „ресторант на открито“ в ПГ “Алеко Константинов“

Започна изграждането на „ресторант на открито“ в ПГ “Алеко Константинов“ Започна изграждането на своеобразен „ресторант на открито“ в двора на ПГ „Алеко Константинов“ в Мездра. Новата придобивка се създава по проект, който учебното заведение е спечелило пред Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/ на Министерството на околната среда и водите.
 „Целта на така наречения „ресторант на открито“ е  да повишим мотивацията на учениците към специалните предмети. След завършването му ще създадем по-приятна обстановка за колектива и нашите възпитаници, както и за нашите съграждани, които често прекарват свободното си време в двора на училището“, каза инж. Христинка Минова, директор на ПГ „Алеко Константинов“
Инж. Силвия Атанасова, учител по математика поясни, че проектът включва поставяне на маси с пейки, 6 единични пейки, шатра, 10 дръвчета - 5 плачещи върби и 5 брезички.
„В алеята пред училището ще бъдат засадени и цъфтящи храсти. Ще поставим и 6 кошчета, за да може отпадъците, които се изхвърлят от „ресторанта на открито“ да бъдат добре съхранени. Закупили сме си и компостер. В него ще разграждаме част от отпадъчните продукти, които остават след часовете по учебна практика. Имаме идея в двора на училището да направим и градинка, в която да засадим подправки и да ги наторяваме с получения от компоста материал“, допълни инж. Атанасова.
В създаването на „ресторанта на открито“ активно и доброволно участват не само учители и ученици, но и родители. Един от тях е  Даниел Генов, чиито син е в 11-ти клас.
„Помагам с удоволствие, за да може децата ни да се чувстват още по-комфортно в училище. Призовавам всеки, който има свободно време, възможност и желание също да се включи с доброволен труд“, допълни Даниел  Генов.
Според предварителните планове „ресторант на открито“ в двора на ПГ „Алеко Константинов“ трябва да бъде готов за първия учебен ден - 15-ти септември. До 1-ви октомври пак там учители и ученици ще проведат и първия си открит урок.
31.08.2017, 15:37 часа
1833 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha