​„Инертстрой-Калето“ спечели голям проект за подмяна на техниката си

​„Инертстрой-Калето“ спечели голям проект за подмяна на техниката си Водещата фирма в областта на строителството от Мездра „Инертстрой-Калето“ спечели голям проект за обновяване на наличната си техника, съобщи управителят Тони Йорданов. Проектът е насочен към подобряване на енергийната ефективност, а целта му е техниката с вредни емисии, с големи разходи на горива, с по-ниска производителност да бъде подменена с такава от ново поколение.
С проекти пред Агенцията за устойчиво и енергийно развитие са кандидатствали 1 200 фирми от цялата страна. Оказало се, че енергийният одит на проекта е отговарял точно на условията при съотношението стара-нова техника и за цялостна енергийна ефективност. Така Йорданов е получил подкрепа и внесъл документите за кандидатстване пред Министерството на икономиката, където е класиран на I-во място сред 84 средни предприятия.
Проектът е на стойност 2 497 000 лева, като максималната допустима стойност била 2.5 млн. лева. Субсидията, която се отпуска на фирмата за проекта е 60%, но не повече от 1.5 млн. лева. Реално фирмата ще получи помощ от 1 499 000 лева, а останалите 1 млн. лева ще бъдат инвестирани от „Инертстрой-Калето“.
„Този проект дава възможност на фирмите в България да осъвременят техниката си срещу 40% от стойността й. За изпълнението му съм поискал оферти от реномирани марки – „Caterpillar“, LIEBHERR, Hyundai и други световни производители, които отговарят на изискванията“, обясни Йорданов.
Благодарение на този проект „Инертстрой-Калето“ ще закупи един булдозер, един колесен и един верижен багер, три фадроми, два валяка, една трошачка и един рециклатор за бетон. В момента предстои „Инертстрой – Калето“ да обяви обществена поръчка за доставка на техниката, като в нея ще се наблегне и на  сервизното обслужване, гаранцията и следгаранционното обслужване. Очаква се до края на март фирмата да получи новата техника.  
06.09.2017, 08:32 часа
6555 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha