Арестуваха младежи заради нощен дрифт и разправа с униформени

Арестуваха младежи заради нощен дрифт и разправа с униформени Двама хулигани, обиждали и блъскали полицаи при проверка заради вдигане на шум при дрифт, са задържани в Търговище. Сигналът за опасното шофиране е подаден от граждани, които били изнервени от свистенето на гумите на автомобили на паркинга на хипермаркет към 23,40 часа в петък, съобщава "Труд".
На място пристигнал патрул на полицията, който поискал документите на 19-годишен младеж, който нарушавал обществения ред. Вместо да се подчини С.Г. започнал да крещи и обижда полицаите. Към него се присъединил и приятелят му Д.Д. ( 27г.), който се включил в атаката срещу униформените. Двамата налетели на полицаите, скъсали пагоните на единия и ги удряли. Наложило се със сила да им бъдат поставени белезници, за да бъдат укротени, въпреки оказаната съпротива.
Двамата са били задържани в полицията, а в събота прокуратурата е удължила пребиваването им в ареста с още 72 часа. От полицията уточняват, че 19-годишният младеж преди това имал кражби, а по-възрастният му приятел шофиране след употреба на наркотични вещества.
Към момента не се съобщава дали при нападението над полицаите не са били пияни или надрусани. Срещу тях е образувано досъдебно производство.
Нападнатите полицаи са освидетелствани от съдебен лекар. Имат леки телесни повреди. 
09.09.2017, 15:38 часа
1458 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha