Осигуряват топъл обяд за 150 видинчани

Осигуряват топъл обяд за 150 видинчани
Проект "Топъл обяд в община Видин" стартира на 1 септември, от който ще се възползват 150 видинчани. 
Средствата се осигуряват от държавния бюджет чрез фонд „Социална закрила“. ​За по-голямо удобство на хората, включени в проекта, са създадени общо 10 пункта на територията на общината. Четири от тях са в град Видин - Детска млечна кухня на ул. „Широка”, Детска млечна кухня в ж.к. „Г. Бенковски”, Домашен социален патронаж в сградата на СУ "Св. Св. Кирил и Методий", квартал „Нов път“ и седем - в град Дунавци и в селата Пешаково, Градец, Генерал Мариново, Гомотарци и Новоселци.
Стойността на проекта възлиза на 248 351 лв. Той се осъществява в рамките на операция „Осигуряване на топъл обяд 2016-2019“, по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане, Фонд за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.
Кметът Огнян Ценков, заедно със заместника си Венци Пасков посетиха кухнята на Домашен социален патронаж, която се намира в сградата на СУ "Св. Св. Кирил и Методий". ​Те разгледаха условията, при които се приготвя храната, доставеното ново кухненско оборудване и разговаряха със служителите и работниците. Видинският кмет заяви, че налице е всичко необходимо, за да се предложи меню, съобразено с изискванията за здравословно и балансирано хранене. Определянето на вида хранителни продукти, които ще бъдат закупувани за приготвяне на топлия обяд, се извършва от община Видин. Спазват се стриктно изискванията за безопасност на храните и националните стандарти и норми за хранене. От тази година ще се предоставят и приготвени десерти, когато това е възможно.
14.09.2017, 09:39 часа
587 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha