Бивш US-губернатор: Бойко Борисов има малко време, за да се освободи от Цацаров и Пеевски

Бивш US-губернатор: Бойко Борисов има малко време, за да се освободи от Цацаров и Пеевски Българския премиер Бойко Борисов има малко време да поправи една голяма несправедливост. Защото, ако санкциите по закона ”Магнитски” срещу главния прокурор Сотир Цацаров и депутата Делян Пеевски влязат в сила, вече ще е късно. Това пише бившият губернатор на Ню Мексико Бил Ричардсън в своя статия в изданието The Hill.
Американският политик припомня за заведеното дело от Цветан Василев по закона "Магнитски" и съобщава, че неговата фондация е привлякла значителна подкрепа по случая от юни, когато той бе представен пред властите в САЩ.
Ричардсън посочва, че в сътрудничество с правната кантора "Джеферсън Уотърман" са подадени искания за санкции заради корупция срещу българския главен прокурор Сотир Цацаров и депутата Делян Пеевски, който е и медиен магнат и притежава или е притежавал  холдинга "Булгартабак", подозиран в контрабанда, заедно с терористични организации.
В момента обаче, България има възможност да върне международната си репутация, като вземе решителни мерки срещу корупцията по високите етажи на властта, пише Ричардсън.
С поемането на председателството на Европейския съвет, българският премиер Бойко Борисов може да изпълни заявените си намерения за безмилостна борба с институционалната корупция и да започне нова ера в тази насока. Случаят на Цветан Василев е най-фрапиращия пример на политическа корупция в страната. Ако е достатъчно мъдър, Борисов трябва да предприеме стъпки за отмяна на политическото преследване срещу Василев и семейството му, заключва Бил Ричардсън.
14.09.2017, 13:49 часа
1680 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha