5 неща за Ангела Меркел, които не знаете

5 неща за Ангела Меркел, които не знаете Ангела Меркел е един от най-дълго управлявалите лидери в Европа, а днес тя ще се опита да подобри собствения си рекорд, като ще се бори да спечели четвърти мандат на изборите в Германия. Много хора знаят за постиженията на германския канцлер в политиката, но малко са запознати с личния й живот. А тя самата умело избягва да разкрива подробности от него.
Да, повечето хора са чували, че 63-годишната Меркел има докторантура по квантова химия и е израснала в Източна Германия, като баща й бил известен протестант и богослов. Ето обаче 5 неща, които надали сте чували за нея:
1. За нея сънят е много важен
Ангела Меркел разказва историята, когато през историческата нощ на падането на Берлинската стена тя отива със свои приятели да празнува в западната част на града. Но не за дълго. Малко по-късно тя тръгва обратно за дома, за да може да се наспи и да бъде свежа за работа на следващия ден.
"Не исках да ударя главата си в бюрото", казва тя.

2. Меркел се страхува от кучета и Путин знае това
Запознатите с биографията на германския канцлер знаят, че тя има страх от кучета. И изглежда руският президент Владимир Путин решил да провери това, пише Foreign Policy.
По време на среща между двамата през 2007 година той взел със себе си черния си лабрадор ретривър Кони.
"Разбирам защо го направи - за да докаже, че е мъж. Той се страхува от своите собствени слабости", коментира след време канцлерът.

3. "Диамантеният" жест на Меркел
Когато говори, много често Ангела Меркел докосва върховете на пръстите си, за да образуват форма, подобна на диамант. Преди време от нейната партия бяха пуснали билборди с изобразен на тях този жест, на които пишеше: "Бъдещето на Германия е в добри ръце". Според нейните поддръжници той е символ на спокойствие и сила.

4. Другите имена на Ангела
Ангела е родна с фамилията Каснер, която наследява от баща си. Когато се омъжва през 1974 година за първия си съпруг Улрих тя получава фамилията Меркел. 5 години по-късно се развежда с него, а през 1998 година сключва брак повторно с химика Йоахим Зауер. Тя обаче избира да запази фамилията си от предишния брак.
Като млада я наричат Каси от бащината й фамилия. Когато влиза в политиката, започват да я наричат Мути, идващо от "мама". Първоначално този прякор е смятан като обида, но по-късно и нейните поддръжници го възприемат, въпреки че на плакатите й пише просто "Анджи".

5. Съпругът й е известен като "Фантомът от операта"
Йоахим Зауер и Ангела Меркел са женени от 20 години и през цялото това време той успява да избегне светлините на прожекторите. Съпругът на канцлера е професор по химия, като медиите в страната го наричат "Фантомът от операта", след като той се появява за първи път официално с Ангела на оперния фестивал в Байройт.
24.09.2017, 12:26 часа
1066 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha