Индийци инвестират 55 млн. долара у нас

Индийци инвестират 55 млн. долара у нас За реализацията на проекти в краткосрочен план индийски компании ще инвестират у нас над 55 млн. долара. Това е казал заместник-министърът на икономиката Александър Манолев при откриването на българо-индийски бизнес форум в София, съобщиха от министерството.
"За нас Индия е важен икономически партньор в Азиатския регион. Показателно за потенциала и взаимния интерес е постоянният ръст на стокообмена и на българския износ. За последните десет години двустранният стокообмен се е увеличил близо три пъти - от 79 млн. долара през 2006 г. на 215 млн. долара през 2016 г.", е казал зам.-министър Манолев. Като примери за успешно реализирани проекти в страната ни са били посочени такива в областта на земеделието, фармацевтичната промишленост, киноиндустрията.
"Предимствата на ИТ и аутсорсинг сектора у нас също са оценени от индийските инвеститори", е допълнил Александър Манолев. "Много български компании също имат потенциал да реализират проекти в Индия", е подчертал заместник-министърът. По думите му поредно доказателство за това е успешното включване на България в кампанията "Направи в Индия", инициирана от индийското правителство. Нейната цел е привличане на преки чуждестранни инвестиции в производствения сектор на страната. Няколко български компании вече са реализирали инвестиционни проекти в Индия и оперират успешно на индийския пазар в областта на интернет технологиите, опаковането на битум, производството на ветеринарни фармацевтични продукти и др. Работи се и по мащабен проект в областта на възобновяемите източници на енергия.
Индийската бизнес делегация, която е на посещение в страната ни, е сформирана от Индийския съвет за насърчаване износа на електроника и компютърен софтуер - структура, финансирана от Министерството на търговията и индустрията на Индия, и от индийския клон на регистрираната в София Балканско-индийска бизнес асоциация.
25.09.2017, 16:04 часа
679 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha