Вижте кои пет заразни болести тормозят врачани

Вижте кои пет заразни болести тормозят врачани ​Петима жители на област Враца са пипнали заразни вируси през изминалата седмица, съобщиха от регионалната здравна инспекция.
Един врачанин е лепнал салмонелоза, човек от село Горна Кремена е заразен с вирусен менингит, а друг от Бяла Слатина се е разболял от варицела. За периода здравните власти са установили и един случай на ротавирус в село Паволче и един човек болен от туберкулоза в село Алтимир.   
Разболелите се от остри респираторни заболявания и грип за изминалата седмица са 5 на 10 000 души, като стойностите са значително под епидемичните и няма потвърдени случаи на грип.
През изминалата седмица здравните власти са извършили 20 проверки по текущ контрол на лечебните заведения за болнична помощ. При проверките не са установени нарушения.
Инспекторите са извършили и 16 проверки за спазване закона за тютюнопушене. Проверени са 4 обекта за хранене и развлечение и 12  закрити обществени места. Не са установени нарушения на въведените забрани и ограниченията на тютюнопушене в закритите и някои открити обществени места. Няма издадени предписания и актове, допълват от здравната инспекция.
27.09.2017, 08:09 часа
1676 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha